Afbeelding

KAMPIOENEN BIJ BILJARTCLUB REIJERSDAM

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPIOENEN BIJ BILJARTCLUB REIJERSDAM.

Afgelopen dinsdagavond werd onder toeziend oog van het talrijke publiek de laatste wedstrijd van het seizoen in de C1 klasse gespeeld door BC Reijersdam. In het wijkcentrum Reyersdam werd gespeeld tegen D.O.S. uit Hattem en bij winst was het kampioenschap zeker. Reijersdam 1 won de wedstrijd met 33-20. Albert Plender speelde een uitmuntende partij en in slechts 8 beurten maakte hij de 125 caramboles vol, een moyenne van 15.63, zijn tegenstander Bernard Gorter bleef steken op 28 caramboles. Rens Jager won zijn partij tegen Dries Barneveld met een moyenne van 3.59 en het kampioenschap was toen al een feit en Mario Hollander kon vrij uit spelen tegen Ad Severs, het kwam zijn spel echter niet ten goede want hij kon zijn partij niet winnen, hij scoorde 9 punten en een moyenne van 4.50. Na afloop werd door de competitieleider van de KNBB District Zwolle e.o. de heer Jan Westerbeek, de kampioensvaan aan teamleider Albert Plender uitgereikt. In het eerste jaar van deelname van een C1 team van BC Reijersdam werd het team direct kampioen in de C1 klasse van de KNBB district Zwolle e.o. en plaatste zich voor de gewestelijke tussenronde op 13 mei te Winschoten. Het team bestond deze competitie uit de spelers Arend Bossink, Mario Hollander, Rens Jager en Albert Plender.

Donderdagmiddag werd er wederom een kampioenswedstrijd gespeeld in het wijkcentrum Reyersdam. Nu kon het dagteam kampioen worden door te winnen van “t Centrum uit Oldemarkt. Dat bleek geen probleem want de volle winst werd behaald 48-27, alle vier spelers van BC Reijersdam wonnen, Albert Plender met een moyenne van 5.00, Martin ten Hove, met een moyenne van1.90, Ben Wielandt 2.35 en Wim Kars met een moyenne van 2.11. Hiermede werd het team kampioen van de D poule van het dagbiljart KNBB district Zwolle e.o. en plaatste zich voor de districtsfinale op 18 april in Steenwijk.

Persoonlijk succes was er voor Rens Jager die een zilveren medaille behaalde in de 1e.klasse bandstoten van het dagbiljart van de KNBB district Zwolle e.o.. Hij eindigde met een moyenne van 2.04 en een punten aantal 53 op de 2e.plaats.