Afbeelding

Een afscheidsgroet van uitvaartverzorgster Aletta Kalter

Partnerbijdrages

“dat ik mijn weg mag vinden naar het hart van

diegene die mij roept en nodig heeft…”.

Terugkijkend op de afgelopen 13 jaren waarin ik nabestaanden heb mogen begeleiden, uitvaarten heb mogen verzorgen, is er een diep gevoel van dankbaarheid. Dankbaar voor het feit dat ik waardevol ben geweest voor mijn medemens in rouw. Ik vergelijk de weg die nabestaanden moeten gaan als een trap. Zij staan met hun verdriet onderaan de trap, maar hoe moeizaam de treden omhoog ook lijken te gaan, weten ze dat er iemand voor hun is, de trapleuning, die hen het vertrouwen geeft dat bij twijfel of onmacht de leuning sterk genoeg is om steun te zoeken. Aan de top is er liefde. Liefde die er altijd zal zijn, ook na de dood.

Een baken van licht, ondersteuning en liefdevol dienstbaar zijn is de kracht van mij als mens geweest. Communiceren vanuit mijn hart, daar naar luisteren, handelen en voelen. Dat mensen hun hart voor mij openden heeft mijn ziel aangeraakt.

Nu de mogelijkheid zich voordoet om met vervroegd pensioen te gaan, ga ik deze nieuwe uitdaging aan. Na 43 jaren van een arbeidzaam leven, mag ik gaan ervaren hoe het voelt om vrij mens te zijn. Op Zomerland ga ik samen met manlief en al onze dieren een prachtige toekomst tegemoet.

U allen veel Licht en Liefde gewenst.

Aletta