Afbeelding
www.np-weerribbenwieden.nl

ChristenUnie Overijssel vraagt meer aandacht voor Nationale Parken

Algemeen

REGIO - De ChristenUnie Overijssel (CU) heeft over de Nationale Parken vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten (GS). De CU wil weten wat de staat van de nationale parken in Overijssel is. De natuurparken moeten volgens de fractie een hoogwaardig merk worden.

De CU wil weten of GS de visie deelt dat sinds de decentralisatie van de nationale parken 'het vooral sappelen is' voor deze parken. In Overijssel betreft het de Sallandse Heuvelrug en De Wieden-Weerribben.

Bovendien vraagt de CU meer aandacht voor Support for nature. Evenementen- en sportorganisaties die gebruik maken van het terrein van de nationale parken steunen op die manier de natuur door een bijdrage van de deelnemers aan bijvoorbeeld de educatieve functie van de natuurparken.

Niet alle organisatoren van evenementen zijn daartoe bereid. Zo beroept, volgens dagblad Trouw, de Ronde van Overijssel zich erop dat zij gebruik maakt van de openbare weg. De CU vraagt zich af hoe de provincie, samen met betrokken gemeenten, bijvoorbeeld via vergunningverlening bevorderen dat alle organisatoren mee doen aan Support for nature. “We stellen de openbare weg immers ook beschikbaar voor het gebruik van sportactiviteiten”, aldus de CU.