Afbeelding

Evelyn Finnema in Raad van Toezicht IJsselheem

Partnerbijdrages

KAMPEN - Mevrouw dr. Evelyn (E.J.) Finnema is toegetreden tot de Raad van Toezicht (RvT) van Woonzorgconcern IJsselheem. Finnema (1968) is onder meer lector ‘Wonen, welzijn en zorg op hoge leeftijd’ aan de NHL Hogeschool te Leeuwarden.

Evelyn Finnema begon haar carrière in de zorg destijds als verpleegkundige (na haar opleiding HBO Verpleegkunde), was onder meer docent Verpleegkunde, onderzoeker aan enkele universiteiten/hogescholen, manager bij thuiszorgorganisatie Icare, directeur/oprichter van GGZ-organisatie In Hoofdzaken en directeur van de stichting Zorg en Welzijn Noord Nederland. In 2000 promoveerde zij aan de Vrije Universiteit met haar proefschrift Emotion-oriented care in dementia: a psychosocial approach.

Bestuurder Helene Wüst van IJsselheem is blij met de toetreding van Evelyn Finnema tot de Raad Van Toezicht. Wüst: ”Evelyn Finnema is een voorvechter van menswaardige en goede zorg voor kwetsbare mensen en de ondersteuning van de naasten en professionals die hierbij zijn betrokken. Dat past naadloos bij de ambities die we als IJsselheem hebben en vandaar dat we blij zijn met de grote expertise en ervaring die Evelyn inbrengt.” Finnema heeft binnen de RvT de portefeuille kwaliteit en heeft zitting in de RvT namens de cliënten.