Afbeelding
Pixabay

Modewinkel in Kampen start inzamelingsactie voor vluchtelingen

Algemeen

KAMPEN – Modewinkel Jeans Centre aan de Oudestraat 110 is in samenwerking met het Leger des Heils de inzamelingsactie 'refujeans' begonnen. Het doel is zoveel mogelijk tweedehands jeans inzamelen ten behoeve van vluchtelingen in Nederland.

Het Leger des Heils geeft aan dat er een structureel tekort is aan ingezamelde spijkerbroeken. “Jeans zijn slijtvast en dus populair, we merken dat er altijd vraag naar is. Zeker bij mensen met weinig geld, zoals vluchtelingen. Het aanbod, zeker van mannenjeans, is klein want veel mannen dragen hun broek tot aan het klussen aan toe, waardoor deze uiteindelijk niet meer herdragen kan worden door onze doelgroep”, aldus Jolande Uringa, manager Communicatie & Public Affairs van ReShare, de afdeling van het Leger des Heils die de textielinzameling doet.

Jeans Centre wil hierop inspringen en een steentje bijdragen. Samen met haar klanten wil de onderneming zoveel mogelijk jeans inzamelen via haar stores. Als tegenprestatie ontvangt de klant die een broek inlevert een kortingsbon. Michelle Hendricx, marketing manager van Jeans Centre: “We roepen alle bewoners in en rondom Kampen op om de kledingkast na te kijken en de spijkerbroeken die weg kunnen bij ons te brengen. Wij zullen alles centraal verzamelen en zorgen dat ze bij mensen terecht komen die dit keihard nodig hebben.”

De jeans kunnen tot 1 september worden ingeleverd in de Jeans Centre store aan de Oudestraat 110 en bij alle andere Jeans Centre stores in Nederland.