Afbeelding

Star Wars in de Kamper gemeenteraad?!?

· leestijd 1 minuut Algemeen

"Wie kent hem niet, 3-CPO, de gouden robot uit de Star Wars-films? Het lijkt alsof deze robot onlangs in Kampen is neergestreken. Je kunt geen krant openslaan, of er staat iets in over CPO-1, CPO-2 of CPO-3. Het gaat hier echter niet om broertjes of zusjes van de Star Wars-robot, maar om een reeks van nieuwbouwprojecten in de wijk Onderdijks. Wat er zo bijzonder is, is de constructie waarbij een aantal kopers gezamenlijk opdracht geeft aan een aannemer tot bouw van hun nieuwe woningen: collectief particulier opdrachtgeverschap. De provincie Overijssel en gemeente stimuleerden deze initiatieven via subsidies. De ophef die nu is ontstaan, gaat om onduidelijke afspraken over de subsidie en bijdragen tussen eigenaren, makelaar en gemeente. Deze onduidelijkheid wordt verder uitgezocht. Dat is prima, maar wat hierbij dan vooral jammer is, is dat er via de media een discussie wordt gevoerd over ‘wie wat wist’ en ‘wie nu wie voor de gek houdt’. Niet echt bevorderlijk voor het vertrouwen van inwoners in het politieke systeem...

En juist om mensen te interesseren in het politieke systeem, hebben wij als Kamper PvdA, twee maal een klasje georganiseerd: 'Raadslid in één avond'. Hierbij werd geïnteresseerden uitgelegd hoe de gemeentepolitiek werkt, werd geoefend met debat en werden keuzes behandeld waar een politicus in praktijk tegen aan kan lopen. Een en ander al als voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Partijen zijn inmiddels druk bezig met het opstellen van verkiezingsprogramma’s en met het vullen van kandidatenlijsten. Via onze website en Facebookpagina werden en worden inwoners uitgenodigd om kenbaar te maken wat zij belangrijk vinden in Kampen. Wat gaat goed, wat kan beter, of moet anders en hoe dan…? Uiteraard staat ook ons mailadres (pvdakampen@gmail.com) ter beschikking voor opmerkingen en/of suggesties die u ons wilt meegeven. De gemaakte opmerkingen inspireren ons bij het opstellen van ons Kamper PvdA-verkiezingsprogramma.

Tot slot, de vakantieperiode breekt voor veel mensen weer aan. Over het algemeen een heerlijke en vrolijke tijd waarin mensen erop uittrekken en de zinnen kunnen verzetten. Helaas kan ook in Kampen een deel van de inwoners niet op vakantie, bijvoorbeeld door ziekte, eenzaamheid of het ontbreken van financiële mogelijkheden. Denkt u ook aan hen; nodig ze eens uit voor een drankje, een barbecuetje of een gezellig praatje. Het leven wordt er gegarandeerd een stuk aangenamer van! Wij wensen u een hele goede en fijne vakantieperiode!"