Afbeelding

Specsavers Zwolle hangt de vlag uit voor kersverse opticiens Riyam Alkhamees en Bente van Essen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De vlag hangt niet alleen uit bij middelbare scholieren, maar ook bij Specsavers Zwolle. Riyam Alkhamees en Bente van Essen zijn namelijk geslaagd voor hun optiekdiploma. In de winkel aan de Diezerstraat in Zwolle poseerden zij trots met de levensgrote afstudeerhoed. De kersverse opticiens zijn een waardevolle toevoeging aan het winkelteam van Specsavers Zwolle, waar professionaliteit en service hoog in het vaandel staan.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor Bente (foto links) en Riyam én uiteraard voor onze winkel. Bente is sinds 6 jaar werkzaam bij Specsavers en heeft nu haar diploma tot opticien behaald. En Riyam gaat vers afgestudeerd direct door met de opleiding Optometrie. Daarnaast is ze dit jaar ook genomineerd als NUVO Student van het Jaar. We zijn ontzettend trots op beide dames dat ze op deze manier hun carrière bij Specsavers voort kunnen zetten!’’ aldus retailpartner en mede-eigenaar Peter Blokpoel.

‘‘Bij Specsavers vinden we het belangrijk dat alle opticiens in het bezit zijn van minimaal een overheids-erkend MBO-diploma. Alleen medewerkers die in het bezit zijn van dit diploma mogen zelfstandig oogmetingen verrichten. Op deze manier zijn onze klanten altijd verzekerd van de beste oogzorg. In totaal zijn er nu 6 opticiens en 1 orthoptist werkzaam bij Specsavers Zwolle en daarnaast zijn er nog 2 orthoptisten, 1 optometristen en 2 opticiens in opleiding’’ aldus opticien en mede-eigenaar Marc Simonis.

Over Specsavers
Specsavers is een snelgroeiende retailketen die 126 oog- en hoorzorgwinkels in Nederland exploiteert. De winkels worden gerund op joint-venture basis onder leiding van lokale winkelpartners. Het van oorsprong Britse familiebedrijf is sinds 1997 in Nederland actief en heeft als missie om kwalitatief hoogwaardige én betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen toegankelijk te maken. Specsavers Nederland boekte in 2016/2017 een omzet van ruim € 135 miljoen.

Specsavers wil de komende jaren een steeds prominentere rol spelen in de markt van eerstelijns oog-en hoorzorg en haar positie verder versterken. De retailketen is de grootste opleider van gediplomeerde opticiens in Nederland. Aan nagenoeg elke vestiging is een bij de Stichting Audicien (StAr) geregistreerde triage audicien verbonden, waarmee kwaliteit van dienstverlening en bedrijfsinrichting is gewaarborgd.

Een niet aflatende focus op innovatie maakt dat Specsavers staat voor kwalitatief hoogwaardige producten en service op het snijvlak van medische zorg, mode en technologie. Via Stichting Specsavers Steunt toont de organisatie haar betrokkenheid bij de samenleving, voornamelijk door het ondersteunen van lokale goede doelen.