Afbeelding
Gerard Wessels

Debuut Kampenion in 2e divisie

· leestijd 1 minuut Sport

Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Kampenion werd vorig seizoen kampioen in de 3e divisie en nu wacht het avontuur in de 2e divisie. Nog nooit eerder speelde Kampenion zo hoog in de landelijke competitie. Dat betekent natuurlijk een zwaar, maar uitdagend seizoen.
Voor de eerste wedstrijd in de najaarscompetitie reisde het af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen US 1, meteen al de voornaamste titelkandidaat.
De Kampenaren wisten drie punten uit de hoofdstad mee te nemen. Gert-Jan de Lange en Ivan Hollander wonnen een partij en samen wonnen zij het dubbel. Ton Ringenier bleef nog puntloos. Kampenion 1 bood niettemin prima tegenstand en ondanks de 7 - 3 nederlaag geeft dit vertrouwen voor de toekomst.
A.s. zaterdag speelt Kampenion thuis tegen FTTC uit Franeker.

Het eerste jeugdteam dat al lange tijd uitkomt in Landelijk A, de hoogste klasse bij het jeugdtafeltennis, ontving Red Stars 1, helemaal uit Venray. Het publiek genoot van een aantal spannende wedstrijden op hoog niveau. Na afloop stond er 5 - 5 op het scorebord en daarmee kon iedereen tevreden zijn. Thomas Niemeijer en Danny Bruins wonnen twee partijen en Roderik van Braak, nieuw in team 1, won een wedstrijd. Zaterdag gaan de Kamper boys naar Veenendaal voor de wedstrijd tegen SKF.

Kampenion heeft dit seizoen twaalf seniorenteams in de competitie, een meer dan vorig seizoen. En er draaien weer zeven jeugdteams.mee. De doorstroming bij de vereniging is goed. Kampenion wil extra aandacht besteden aan de jeugd. Er zijn extra middelen en materialen nodig voor de training. Om daarvoor te sparen doet Kampenion mee aan de Spek de clubkas-actie van Jumbo.

Op de foto: Thomas Niemeijer, Danny Bruins, Roderik van Braak

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 10 uur geleden
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 12 uur geleden
Dudok Quartet Amsterdam
Kampen in teken van muziekfestival 'Dudok Muziekdagen' Algemeen 9 mei, 15:21