John Zoetebier

KHC boekt unieke zege op Vroomshoopse Boys

(door Gerard Meijeringh)

VROOMSHOOP – Altijd verloor KHC bij Vroomshoopse Boys. Tot zaterdag 21 oktober. Toen wist KHC voor het eerst in de historie een wedstrijd te winnen bij deze ‘angstgegner’. De Kamper eersteklasser won met 1-3 en staat op een knappe vierde plek in de eerste klasse D.

Daar zag het in de eerste helft zeker niet naar uit. ‘Daar gaan we weer’, moeten de KHC-supporters in de 8ste minuut hebben gedacht. Toen kwam Vroomshoopse Boys op voorsprong na balverlies aan de kant van KHC. Even later wist keeper Justin Bruins, de vervanger van de geblesseerde Roy van Dijk, de 2-0 te voorkomen. KHC prutste maar wat aan en mocht blij zijn dat het met een 1-0 achterstand de kleedkamer kon opzoeken.

Na rust zag het publiek een herboren KHC. Onder aanvoering van de sterk spelende Romano Luhukay gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker. In de 62ste minuut was het zover. Nick Notrot werkte de bal binnen uit een corner van Jeffrey de Nooijer.

KHC kreeg vleugels. De verdediging van Vroomshoopse Boys wist zich geen raad met Luhukay. In de 71ste minuut werd hij onderuit gehaald. De Nooijer schoot vervolgens raak uit de toegekende vrije trap. Daarna ging Vroomshoopse Boys wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. Voor KHC ontstond er steeds meer ruimte. Nadat KHC-keeper Bruins in de 82ste minuut een belangrijke redding verrichtte, werd het duel vijf minuten voor tijd beslist. De Nooijer maakte op fraaie wijze zijn tweede treffer van de middag.