Afbeelding

Allerzielen-avond in Lutherse Kerk

Algemeen

KAMPEN – Eenmaal per jaar staan ‘De Verrekijkers’ stil ter nagedachtenis aan dierbaren. Op 2 november zal de herdenking in de Lutherse Kerk in het teken staan van beroemde cantate 106 van Bach: ‘Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit’, ook wel Actus Tragicus genoemd.

Jos van Veldhoven, artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging, over deze cantate: "Het eeuwige leven staat centraal in de opbouw van deze cantate. Bach zet de aardse dood binnen het Oude Testament – iedereen moet sterven – scherp af tegen de verlossing uit het Nieuwe Testament. De instrumentale bezetting is niet alledaags. De violen schitteren door afwezigheid, maar er zijn wel twee blokfluiten en twee viola da gamba’s. Zij leveren een zachte, troostrijke en soms haast hemelse klank."

Nabestaanden zijn van welkom om deze avond de geliefde naam te horen noemen en een kaarsje te branden. De begeleiding van deze Allerzielen-avond is in handen van Coos Visser en Rinus van Warven. Aanmelden kan via info@rinusvanwarven.nl. De avond begint om 20.00 uur. Toegang kost 5 euro.

De Verrekijkers
‘De Verrekijkers’ is de naam voor het samenwerkingsverband tussen de Evangelisch Lutherse Gemeente (Kampen) en de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen/Noordoostpolder. Deze samenwerking komt tot uiting in een gezamenlijke programma voor mensen met belangstelling voor verdieping.