Kamper Arbeidskracht

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Bent u werkloos, werkzoekend en woonachtig in de gemeente Kampen, en zoekt u een werkgever omdat u niet alle vaardigheden heeft om zelf te gaan ondernemen? Laat dan, zonder kosten en verplichtingen, eens weten wat bij u ontbreekt maar wat anderen voor u zouden kunnen betekenen. En wat u anderen te bieden heeft. Buiten arbeidsbemiddelaars, werkgevers en functieprofielen om.

Zou u misschien als beheerder van een winterstalling voor banden, boten en caravans aan de slag willen, maar heeft u geen financiering, zoek dan in plaats van geld iemand die voor u financiering zou kunnen regelen. Een werkzoekende ex-bankier bijvoorbeeld, of iemand die de weg binnen crowd-funding weet. Zoek geen geld, maar zoek iemand om mee samen te werken. Een ander heeft misschien wel toegang tot financiering, maar zou nooit op uw mogelijke gat in de markt zijn gekomen.

Wat ook kan is dat u een ervaren huisschilder bent, maar dat u een verkoper nodig heeft omdat u die specifieke vaardigheden mist. Of u verkoopt zelf graag aan particulieren, en vindt zo geen werkgever maar een initiatiefrijke schilder/zakenpartner. Wellicht kan de schilder zelfs 's winters boten schilderen in andermans deels overdekte nieuwe winterstalling.

Eigen werkgelegenheid kan een alternatief zijn voor een werkgever, wanneer u een ander kunt aanvullen. Bij voldoende matches, 1 + 1 = 3, kan er een soort vrijblijvende beurs worden georganiseerd om vraag en aanbod te matchen.

Mogelijke interesse? Laat via xn--andr-epa@unet.nl even kort weten wat u als werkloze werkzoekende aan een ander te bieden kunt hebben, en/of wat een andere werkzoekende u zou kunnen bieden. Stuur geen cv of persoonlijke gegevens op, want "beheerder deels overdekte winterstalling zoekt schrijver businessplan, financier en assistent-beheerder" of "exploitant van methode om gaslekkages op te sporen zoekt B2B verkoper en speurhondentrainer" is in een verkennend stadium meer dan voldoende. Ga er niet vanuit dat een mogelijke partner middelen heeft, anders dan het aangebodene.

Aarzel niet! Meerdere serieuze reacties per persoon zijn uiteraard toegestaan. Er wordt niet ongevraagd gekoppeld. Bedrijven of werkgevers worden niet benaderd. Betalingen voor diensten zijn sowieso niet aan de orde, ook niet onderling, voordat u daadwerkelijk als zakenpartners samen zou werken. Wie weet en heeft iemand een bij u passend idee of talent, zodat je samen iets opzet en je eigen vacature voor jezelf genereert. Belangrijk is niet een leeftijd of opleiding, maar dat u uw eigen kwaliteiten en tekortkomingen als ondernemer goed kent, misschien zelfs een goed idee heeft, en dat u goed weet wat u tijdelijk of blijvend nodig heeft om, op papier, uiteindelijk misschien uw eigen werkgelegenheid te scheppen. Aanmelden kan tot maandag 18 december.

Een ingezonden cv, bijlagen of niet ter zake doende persoonlijke gegevens worden verwijderd. Reacties mogen beknopt, dit is geen sollicitatie maar een verkenning van de lokale Kamper markt voor een mogelijk interessante vorm van sociaal ondernemen, door elkaar verder te helpen. een 'nee' heeft u waarschijnlijk al, van meerdere vacaturehouders die uw competenties foutief blijven inschatten.