Afbeelding

DOS Kampen als koploper de winterstop in

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen gaat met een heerlijk gevoel de winterstop in. De ploeg van trainer Edwin Kwakkel won zaterdag met 0-2 bij Hulzense Boys en blijft daardoor koploper in de tweede klasse H. “Naar deze stand kunnen we wel een paar weken kijken”, aldus een opgetogen DOS-trainer Edwin Kwakkel.

DOS Kampen speelde, zoals veel vaker dit seizoen, een degelijke wedstrijd. Alleen in het eerste kwartier had de ploeg het echt lastig. Hulzense Boys kreeg een aantal grote kansen, maar kwam niet tot scoren. Daarna kreeg DOS steeds meer grip. Spelend met vijf verdedigers hield DOS de ruimtes klein. Daar had Hulzense Boys enorm veel moeite mee. Vlak voor rust deelde DOS een mentale dreun uit aan de tegenstander. Tom Diender dook alleen op voor de doelman. De goalie bracht redding. In de rebound schoot Julian de Ruiter de bal genadeloos hard tegen de touwen.

DOS had de wedstrijd in de tas. Hulzense Boys ging met de moed der wanhoop op zoek naar openingen en gaf steeds meer ruimte weg. Een ideaal scenario voor DOS, dat enkele kansen onbenut liet. Vlak voor tijd deelde DOS de definitieve klap uit. Tom Diender scoorde de 0-2. Hierbij was er een sleutelrol voor debutant en invaller Robin Mulder. Hij zette Diender alleen voor de keeper en kende zo als A-junior een prachtig debuut in de hoofdmacht.

Logischerwijs kijkt Kwakkel zeer tevreden terug op het eerste deel van de competitie. Hij had niet verwacht dat zijn ploeg als koploper de winterstop in zou gaan. “We hebben toch een jasje uitgedaan met het wegvallen van Hicham Ziyech en Jeroen Drost in de winter en het vertrek van Jonno Pruim, Patrick Bastiaan, Roy van Dijk en Serkan Sahinturk. Dat hebben we in de breedte opgevangen met eigen jeugd en als collectief."