Afbeelding

Recreatiespeelgoed ondersteunt NK Stoepranden

Algemeen

KAMPEN - Omdat Jantje Beton in 2018 haar 50-jarige bestaan viert, organiseert zij in samenwerking met drie andere partijen het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. In gemeentes in het hele land worden lokale voorrondes gehouden, met in september de landelijke finale in Rotterdam.

Recreatiespeelgoed uit Kampen ondersteunt het NKstoepranden. Stoepranden zijn daar te huur of te koop. De stoepranden zijn ook geschikt om in de gymzaal te gebruiken. Recreatiespeelgoed is gevestigd op het Melmerpark aan de Zambonistraat 4-b in Kampen

Stoepranden
Stoepranden is een leuk, laagdrempelig en actief balspel dat door iedereen gespeeld kan worden op elke willekeurige locatie. De spelregels zijn simpel: twee spelers proberen de bal op de stoeprand te mikken. Kaatst de bal terug, dan levert dat punten op. Het spel werd vroeger veelvuldig gespeeld en is op dit moment bezig met een heuse revival. Het niet alleen leuk spel, het is ook heel gezond: het zet zowel jong als oud aan tot beweging in de buitenlucht. Ook draagt stoepranden bij aan meer onderling contact, verbinding en gezelligheid in de buurt.