Afbeelding

Floorever laat Westerkerk stralen met eigentijds interieur

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nieuwe vloerbedekking, gordijnen en PVC-vloeren geven de Westerkerk in Kampen een heel nieuw gezicht. “Er zijn denk ik weinig kerken met zo’n eigentijds interieur”, zegt Wendy Meuleman van Floorever. Het bekende Kamper bedrijf is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de metamorfose.

Het was een heel mooie klus beaamt Meuleman. Met uitzondering van de grote kerkzaal heeft Floorever het hele complex aangepakt. Waaronder dus ook de bovenverdieping dat nu een prachtig jeugdhonk heeft. De kerk heeft als missie om ook voor jongeren een aantrekkelijke kerk te zijn. De uitstraling kan daar zeker aan bijdragen.

“We hebben gekeken naar nieuwe trends en de kerk een mooie frisse uitstraling gegeven die bij deze tijd past”, zegt Meuleman. Er is gekozen voor lichte kleuren. Lopend door het pand zie je daarnaast verrassende details. Zo zijn in de gordijnen de kleuren van het oude glas-in-lood verwerkt. De entree beneden heeft een mooi aanzien gekregen.

Visitekaartje voor de wijk

Meuleman is blij dat de Westerkerk bij Floorever heeft aangeklopt en dat haar bedrijf de kerk tot een visitekaartje heeft mogen maken. “Het voordeel van ons bedrijf is dat we het totale plaatje bieden. We doen alles. Meedenken, adviseren, inmeten en alles mooi opleveren.”

Wie wil zien hoe mooi de Westerkerk is geworden, kan op zaterdag 13 januari van 14.00 tot 16.30 uur een open huis bijwonen. Dat is voor belangstellenden tevens een mooi moment om kennis te maken met de gebruikers van de kerk. Wijk A van de Broederkerk (hervormd) en wijkgemeente Westerkerk (gereformeerd) zijn een federatie aangegaan.

Samen verder

De kerken gaan uiteindelijk fuseren en willen samen een echte wijkkerk vormen waar iedereen welkom is. “Een wijkgemeente waar elke avond het licht brandt”, aldus Hette Meijering van de Westerkerk. Juist ook daarom was er de kerk veel aangelegen om een nieuw interieur te krijgen dat daar bij past. Vanuit de Westerkerk was Cor ten Brinke betrokken bij het project. Hij kijkt terug op een goede en plezierige samenwerking met Floorever. “We hebben onze wensen geïnventariseerd en zijn daarmee naar Floorever gegaan. Ik ben blij met resultaat. De kerk is er echt van opgeknapt”, aldus Ten Brinke die de vrijwilligers aanstuurde. “Ook zij hebben heel veel werk verzet en de onderlinge verbondenheid is daardoor nog groter geworden.”