Afbeelding
Jan Amse

PASSIECONCERTEN CRK VOICES IN IJSSELMUIDEN EN HASSELT

· leestijd 1 minuut Algemeen

CRK Voices onder leiding van Jan Quintus Zwart geeft op 20 en 27 maart 2018 passieconcerten in De Hoeksteen te IJsselmuiden en in de Ichthuskerk te Hasselt. Beide concerten beginnen om 20.00 uur en op het programma staat de passiecantate ‘Harvest of Sorrows’. Deze door het publiek hooggewaardeerde cantate is door het koor eerder integraal uitgevoerd en wordt dit keer aangevuld met een aantal nieuw ingestudeerde liederen. De liederen worden instrumentaal begeleid door Chloë Elsenaar (viool), Jan Lenselink (piano) en Ronald IJmker (orgel) in IJsselmuiden en Ronald IJmker (piano) en Evan Bogerd (orgel) in Hasselt.

Aan de vooravond van de ‘stille week’ en als onderdeel daarvan zal deze cantate als een compleet werk worden uitgevoerd, waarin het koor op indrukwekkende wijze een aantal momenten uit het lijdensverhaal schildert in klank en woord. Ook de muziekinstrumenten dragen bij aan de ervaring van de diepte van het lijden en sterven van Jezus. De liederen uit de cantate zijn geschreven door de Amerikaanse componist Joseph M. Martin.

CRK Voices is een koor met ruim honderd enthousiaste zangers en zangeressen uit een zeer ruim gebied rondom Kampen, die in wel en wee met elkaar meeleven. Het koor geeft bijzondere aandacht aan koorscholing, onder meer onder leiding van Marjo van Someren (vaste zangpedagoge van CRK Voices). Met deze scholing hoopt Voices de koorkwaliteit tot een hoger niveau te brengen. In april organiseert het koor een koorscholingsdag, met als bijkomend voordeel dat de onderlinge band van koorleden wordt versterkt.

Het repertoire dat dirigent Jan Quintus Zwart voor het koor selecteert, is voornamelijk Engelstalig (veelal van Amerikaanse componisten) maar ook veel Nederlandstalige liederen worden ingestudeerd. Naast de Passie- en Kerstconcerten geeft Voices jaarlijks een gratis concert in juni ter afsluiting van het seizoen. Zie voor de concertagenda op de website van CRK Voices.

Het koor nodigt u van harte uit op 20 maart in IJsselmuiden en/of op 27 maart in Hasselt met haar stil te staan bij het lijden en sterven van Jezus Christus.

Kaarten á € 5,00 per stuk zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de koorleden en Fotorama Kampen, De Rank Kampen, Kantoorboekhandel Schutte IJsselmuiden en Foto Tuinman Hasselt. Aan de kerk kosten de kaarten € 7,50. De kerk is open om 19.15 uur, aanvang concert 20.00 uur. Voor meer informatie: www.crkvoices.nl