Afbeelding
WebNeo

Eenvoudige uitleg over stemmen

Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen en MEE IJsseloevers houden op maandag 5 maart een informatiebijeenkomst over de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de bijeenkomst wordt eenvoudig uitgelegd hoe stemmen werkt en wat de gemeenteraad doet.

Het is niet voor iedereen makkelijk om te stemmen. Inwoners met een fysieke (bijvoorbeeld visuele) beperking mogen zelf iemand kiezen om hen te helpen bij het stemmen. Ook iemand van het stembureau kan hierbij helpen.

Voor mensen met een verstandelijke beperking is hulp bij het stemmen wettelijk niet toegestaan. De gemeente Kampen wil iedereen die stemmen moeilijk vindt goed voorbereiden op de verkiezingen. Op die manier kan iedereen die wil stemmen, dit op woensdag 21 maart ook echt doen.

Aanmelden

De bijeenkomst wordt gehouden in de Tuinkamer van Margaretha aan de Burgwal 45 in Kampen en begint om 19.30 uur. Wie aanwezig wil zijn kan zich aanmelden via info@meeijsseloevers.nl. Vermeld in het onderwerp van de e-mail ‘Stemmen Kampen’.

Informatie over de verkiezingen

Alle informatie over de verkiezingen in de gemeente Kampen staat op www.kampen.nl/verkiezingen. In het stadhuis is bij Burgerzaken informatie te krijgen over de verkiezingen. Burgerzaken is van maandag tot en met vrijdag zonder afspraak geopend van 9.00 tot 12.00 uur. ‘s Middags en op woensdagavond is Burgerzaken alleen op afspraak open. Telefonisch is Burgerzaken te bereiken via telefoonnummer 14 038.