Afbeelding
foto La Mascotte

Proefrepetitie voor "Clairette" op 13 maart in Emmeloord

· leestijd 1 minuut Cultuur

Muziektheatervereniging La Mascotte houdt op 13 maart een proefrepetitie voor zangers.
Op het programma staat een spelrepetitie onder leiding van regisseur Anita van Soest gevolgd door een zangrepetitie onder leiding van dirigent Arild Rohde.
Geïnteresseerden zijn vanaf 19:00 uur welkom in het Cultuurbedrijf NOP aan het Harmen Visserplein 2 te Emmeloord. Om 19:30 uur begint de proefrepetitie.

“Clairette” is een muzikale theaterbewerking van de opera-comique “La Fille de Madame Angot”.
Op een humoristische manier ontvlucht de hoofdrolspeelster het keurslijf van haar omgeving. Ze zoekt uit, wat haar volgende stap in de toekomst zal zijn. Een keurslijf voor jonge vrouwen is helaas van alle tijden. Emancipatie, gelijke behandeling, afhankelijkheid, noem maar op. We zijn er nog lang niet.
La Mascotte brengt dit stuk in november in een voor dit genre ongebruikelijke spelvorm. Spelers zijn hier soms vertellers van wat er gebeurt. Even later zijn ze onderdeel van hun eigen plot. Op deze manier denkt het publiek te weten wat er komt. In werkelijkheid neemt het stuk dan vaak een onverwachte komische wending. Solisten en koor spelen en zingen beide in deze spelvorm. Dit wordt op 13 maart in een proefrepetitie voor het eerst geoefend.

La Mascotte haakt in op de trend van projectzangers. Ben je geïnteresseerd om eens een keer mee te zingen en spelen in zo’n semiprofessionele voorstelling, geef je dan op. We nodigen je uit om 13 maart vrijblijvend deel te nemen aan deze proefrepetitie en te ervaren, hoe dat voelt. Je bent welkom vanaf 19.00 uur. Van19:30 uur tot 21:00 uur oefenen we de spelvorm. Na een korte pauze studeren we tot 22:00 uur iets in van deze opera-comique. Het stuk wordt in de Nederlandse taal gezongen.

La Mascotte is een culturele ANBI. We willen ons genre toegankelijk maken voor een zo breed mogelijke groep van deelnemers en voor een breed publiek. We werken daarin samen met het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. De dinsdagavond is onze vaste repetitieavond. Onze basis wordt gevormd door ca. 55 leden, variërend in leeftijd van 14 tot 88 jaar. Ze zijn woonachtig in een straal van 35 km rond Emmeloord. We brengen professionals en amateurs samen in klassieke muziektheaterproducties. Binnen dit genre is La Mascotte een van nog ca. 8 overgebleven vergelijkbare verenigingen in Nederland.

Ben je geïnteresseerd maar 13 maart verhinderd? Geef jezelf dan toch op.

Info en opgave: secretaris@lamascotte.nl.