’s-Heerenbroek boekt vierde zege op rij

’S-HEERENBROEK – ’s-Heerenbroek heeft zaterdag de vierde zege op rij geboekt. In eigen huis was de ploeg van trainer Wim Groen met 3-2 te sterk voor HTC.

’s-Heerenbroek wist de ongeslagen status naar de winterstop intact te houden en voegde weer drie punten toe aan het puntentotaal. De thuisploeg kwam niet goed uit de startblokken. In de 4e minuut opende HTC de score. “We kwamen niet scherp uit de kleedkamer en stonden in het begin een beetje te slapen. “ HTC strafte een inschattingsfout van Sander Pelgrom goed af.

In de 11e minuut viel de 1-1. Dit keer profiteerde ’s-Heerenbroek van een inschattingsfout bij HTC. Op aangeven van Wim Kwakkel scoorde William Dekker. Zeven minuten later maakt Wim Kwakkel zelf de 2-1 via een afstandsschot.

Ondanks de voorsprong was trainer Groen in de rust niet tevreden met het spel van zijn ploeg en hij liet dat in de pauze duidelijk weten aan zijn spelers. ’s-Heerenbroek speelde voor rust met de wind mee en ging volgens hem niet goed om met de omstandigheden. De spelers kregen de opdracht mee om goed op te bouwen, de bal laag te houden en de tegenstander voetballend kapot te spelen. “Dat hebben ze goed uitgevoerd", aldus Groen.

HTC kreeg pas in de 35ste minuut na rust de eerste kans. Wij waren in de tweede helft de bovenliggende partij. We speelden heel compact en wonnen veel tweede ballen. Vijf minuten voor tijd bracht Groen de 15-jarige Niek Boersma binnen de lijnen. Deze jongeling was vervolgens belangrijk met een assist. Wim Kwakkel was de doelpuntenmaker. Ver in blessuretijd bepaalde HTC de eindstand op 3-2.