Afbeelding

Film-Matinee Stop-Motion 22 april 13-17 uur

Cultuur

Filmhuis Kampen neemt u mee in de wereld van de stop-motion filmtechniek. Met voor de pauze diverse korte films, waaronder de Nederlandse stop-motion film Under The Apple Tree. Ook laten wij u een film zien van animator Elmer Kaan.

Elmer Kaan is deze middag zelf aanwezig en zal laten zien en vertellen hoe hij de creaties op het witte doek tot leven brengt. Een boeiend proces waar veel geduld en creativiteit voor nodig is.

In de pauze kunt u vervolgens genieten van een borrelplank en twee speciaal bieren of speciale wijnen.

Na de pauze laten wij uw de bekroonde film Anomalisa zien een prachtige film, geheel opgenomen in de stop-motion filmtechniek.

Wat is stop-motion?
Stop-motion filmtechniek is een filmtechniek waarmee speciale effecten in film kunnen worden gecreëerd. De techniek is bijna net zo oud als filmen zelf en was voor de komst van digitale animatie een van de primaire special-effects-technieken in de film industrie. Films worden beeldje voor beeldje opgenomen, en vervolgens achter elkaar afgespeeld. Zo ontstaat een bewegend beeld.

De toegangsprijs is € 24,50 inclusief filmmiddag en presentatie Elmer Kaan, een borrelplank en twee consumpties + veel inspiratie en gezelligheid.

Bent u vegetarisch of heeft u een allergie? Stuur dan een e-mail naar info@stadsgehoorzaalkampen.nl

Reserveren kan tot 16 april via http://www.stadsgehoorzaalkampen.nl/voorstellingen/film-matinee-op-zaterdagmiddag/

De prijzen zijn exclusief € 1,50 bij online of telefonisch bestellen, aan de kassa zijn er geen reserveringskosten.

www.filmhuiskampen.nl