Afbeelding

Oranje in strijd om de titel ‘Vereniging van het jaar’

Cultuur

Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden strijdt om de titel Vereniging van het Jaar op het gebied van cultuur. De club is genomineerd voor de verkiezing, die door onder andere sportbond NOC*NSF en Rabobank in het leven is geroepen.

Oranje is als enige vereniging binnen de gemeente Kampen genomineerd, in de categorie cultuurvereniging. Clubs konden zichzelf aanmelden voor de verkiezing en strijden om de titel tegen diverse andere clubs uit Nederland. Deze verkiezing is een initiatief van sportbond NOC*NSF, Kunstbende, Landelijk kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en Rabobank.

De verkiezing heeft als doel “de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten”, aldus de organisatie. De clubs met de meeste stemmen en de hoogste beoordeling worden beloond met prijzen zoals masterclasses van professionals die de vereniging verder kunnen helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten. De winnaars per gemeente worden eind mei bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.verenigingvanhetjaar.nl