Afbeelding

GroenLinks reikt het Groene Lintje van 2018 uit

Algemeen

Woensdag 6 juni reikt GroenLinks Kampen voor de negende keer het Groene Lintje uit, dé onderscheiding voor mensen en organisaties die zich bijzonder inzetten voor natuur, milieu en duurzaamheid in de gemeente Kampen. Ook dit jaar staat Het Groene Lintje in het teken van Wereld Milieu Dag. Op deze dag is er extra aandacht voor alles wat mensen en bedrijven doen om de aarde te beschermen tegen vervuiling en uitputting.

GroenLinks Kampen maakt zich sterk voor een groene en duurzame gemeente en geeft graag een pluim aan anderen die dat ook belangrijk vinden. Eerder ontvingen Martijn Karel (natuurmens), Joanne Kerstens (Ekowinkel 't Hofje), Alexander Sambler (zonne-energie), Wim Kok (bijenvereniging), Marcel Visser (duurzame verlichting), Matthijs Bakker (natuurmens, imker, mandenvlechter), Renée Bouwman van Kamperzooitje en het Repair Café Kampen het Groene Lintje. Stuk voor stuk mensen die zich inzetten voor het behoud van onze aarde. Door energie te besparen, door groen onderwijs, stadslandbouw, het aanleggen van moestuinen, het opruimen van zwerfafval of reparatie van afgedankte apparaten dragen zij persoonlijk bij aan een schone omgeving.

Het Groene Lintje 2018 wordt namens de fractie uitgereikt door Niels Jeurink op woensdag 6 juni om 15.00 uur op het terrein van Kinderboerderij Cantecleer. Belangstellenden zijn van harte welkom.