Afbeelding

Theaterkoor Caecilia trapt af met Titanic

Algemeen

Theaterkoor Caecilia hield woensdag 6 juni zijn, al bijna weer traditionele, kick-off van de nieuwe productie. Dit jaar is gekozen voor de musical Titanic. Waar in de gelijknamige film het verhaal van de passagiers wordt verteld door in te zoomen op Leonardo DiCaprio en Kate Winslet als hoofdpersonages, is in de musical maar één hoofdpersoon: en dat is het schip RMS Titanic zelf.

Het schip is de hoofdpersoon en alle personages zijn feitelijk bijrollen die de tragische geschiedenis van het schip moeten vertellen: de Titanic verliet op 10 april 1912 voor haar allereerste reis de haven van Southampton met als doel om in New York aan te komen, maar zou onderweg een aanvaring met een ijsberg krijgen en zinken. Aan boord waren 1301 passagiers en 941 bemanningsleden, waarvan het overgrote deel zou omkomen omdat er te weinig reddingssloepen waren. Het schip had namelijk de reputatie om onzinkbaar te zijn, dus daar kon wel op bezuinigd worden.

Titanic is voor Caecilia een grote uitdaging. Zowel op het gebied van het aantal rollen, decor, muziek, licht als geluid. Voor een paar rollen is het koor nog op zoek naar mannen. Meer info via info@theaterkoorcaecilia.nl of www.theaterkoorcaecilia.nl.

Onder leiding van Richard Sprokkereef, Lodewijk Busscher en Sarah van der Pol wordt hard gewerkt om te spetteren op 23, 24 en 25 november van dit jaar in de Stadsgehoorzaal in Kampen