Afbeelding

Eindpresentatie Ventura's Musicalschool

· leestijd 3 minuten Algemeen

Kampen – Vlak voordat de musicalschool van Ventura geïntegreerd wordt in het Quintusprogramma, sluiten de leerlingen van Ventura op 30 juni het seizoen af met een bruisende eindpresentatie in de stadsgehoorzaal waar de vonken van af spetteren!

Van de jongste A-groepen tot en met de volwassenen van AvonTura, allemaal komen ze aanbod tijdens de meeslepende 'Musical Sing-a-Long' waarin nummers worden gezongen uit de musicals 'Grease', 'Mary Poppins', 'Mamma Mia' en 'Beauty and the Beast' en 'Annie'. De toeschouwer wordt door de leerlingen nog eenmaal de wereld rondgeslingerd en tijdens deze globale tombola kunnen de toeschouwers 80 minuten lang uit volle borst meezingen. De songteksten worden groot geprojecteerd op een LED scherm. Maar stil genieten mag natuurlijk ook. Van de muziek, maar zeker ook van onze leerlingen die zingen, dansen en spelen alsof hun leven er van afhangt.

Er zijn twee optredens. De eerste 's-middags om half drie, de tweede 's-avonds om half acht. Kaarten zijn te bestellen via www.stadsgehoorzaalkampen.nl en kosten € 12,50 per stuk.

Musicalschool
Ventura's Musicalschool heeft dan 22 jaar lang musicallessen gegeven. Eerst aan de Dr. Dam straat en sinds 2009 aan de Noordweg en jarenlang ook in de dependance in Emmeloord! Een hele generatie is als het ware opgegroeid met Ventura. Veel talenten uit de wijde omgeving die nog steeds veelvuldig optreden, hebben hun eerste opleiding in het vak genoten bij Ventura. En daar mag Ventura, maar ook Kampen best trots op zijn

Samenwerking
Terwijl Ventura verder gaat als zelfstandig productiehuis dat 'on demand' optredens gaat verzorgen die via theaterbureau@venturakampen.nl aangevraagd en geboekt kunnen worden, heeft Quintus een cursusprogramma neergezet om trots op te zijn, aldus Quintusdirecteur Hendrik Jan Houtsma.

Ventura en Quintus zijn opnieuw een stapje verder in het samenvoegen van hun programma’s. Ventura gaat zich volledig richten op de rol van productiehuis en blijft evenementen als Kerst in Oud Kampen organiseren. Houtsma: “Wanneer Ventura een theaterproductie gaat maken, een evenement organiseert of een aanvraag binnenkrijgt, zijn er spelers nodig. Ventura en Quintus kunnen elkaar dan opzoeken. En dat geldt natuurlijk ook andersom wanneer er binnen Quintus ideeën ontstaan over grote producties. Of wanneer binnen het productiehuis specifieke wensen zijn kan Quintus hiervoor een cursus ontwikkelen en uitzetten. Door gebruik te maken van elkaars kennis en kunde, bundelen we onze krachten.”

Een programma, vijf pijlers
Tijdens het Open Huis eind mei heeft Quintus het kersverse theatercursusprogramma gepresenteerd. Voor alle leeftijden en met vijf pijlers: musical, theater, muziektheater, werkplaatsen en productiegroepen. Laura Beuze (Quintus) was hierbij nauw betrokken : “Bij musical gaat het om de combinatie van dans, spel en zang, aangeboden in de – voor ‘Venturianen’ bekende - carrouselvorm. Alle musicalgroepen werken in de eerste helft van het seizoen toe naar een optreden tijdens Kerst in Oud Kampen en de tweede helft naar een eindvoorstelling. Bij theater (voor alle leeftijden, inclusief volwassenen) draait het om theater spelen en maken. Ook deze groepen werken in de tweede helft van het seizoen naar een eindvoorstelling toe. Nieuw zijn de werkplaatsen theater: in deze cursus leer je al je creatieve ideeën omzetten in een theatrale voorstelling of scène. Maar ook wat er komt kijken bij het maken van een voorstelling. Je werkt dus ook mee aan decor en kostuums. De productiegroepen werken gericht naar een musical voorstelling. Deelname aan deze groepen kan alleen op basis van auditie. Die vindt in juli plaats. Tot slot AvonTura, onze muziektheatergroep voor volwassenen waarbij spel en zang worden gecombineerd. AvonTura heeft de gewoonte om op improvisatiebasis voorstellingen en acts met elkaar te bedenken. Naast het aanleren van de theatertechnieken tijdens de repetities, sta je dus regelmatig op een podium. In de breedste zin van het woord. Soms sta je op straat te spelen, dan weer in een theater of in een zaal. Theater spelen kan immers overal!”

Bruisende theaterafdeling
Als kunstencentrum van en voor de inwoners in de gemeente Kampen hoopt Quintus – naast het aanbod van muziek, dans, schrijven, kunst & ambacht – met dit nieuwe programma een nog bruisender theaterafdeling te creëren. Directeur Houtsma: “Met uitzondering van de lessen op zaterdag, worden alle overige theaterlessen daarom in ons gebouw aan de Vloeddijk 38 gegeven. Zo hopen we onze leerlingen volop te laten genieten van alle faciliteiten van ons gebouw, de organisatie maar ook van andere activiteiten die hier plaatsvinden op het gebied van muziek, dans, kunst en ambachten. Ouders en verzorgers wil ik daarom nog eens van harte welkom heten in ons gebouw. En terwijl je wacht op je kind in de foyer, neem gerust een kopje koffie of thee!”

Meer weten? Kijk voor een overzicht van de theatercursussen op de website van Quintus. Voor vragen kunt u terecht bij de Quintus infobalie: tel. 038-3371200.