Afbeelding
Tennekes

‘Beach Kampen 2018 beste editie ooit’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – “Dit was de beste editie tot nu toe”, zegt voorzitter Bas Diender van Stichting Beach Kampen. Hij is zeer enthousiast over het verloop van de vijfde editie van het evenement, dat plaatsvond van 8 tot en met 17 juni.

In 2017 werd het evenement nog geschrapt. Enkele weken geleden beloofde Diender dat Beach Kampen sterker terug zou komen dan ooit. En dat is volgens hem gelukt. "En dat zeg ik op basis van de vele reacties die ik heb gehad. Veel mensen vonden het zeer geslaagd. Het evenement staat en we hadden geluk met het weer. Dat maakt het tot een succesvol evenement.” Diender noemt een aantal dingen op. “Er zijn geen ongelukken gebeurd. Verder hebben we de aankleding verbeterd. En de verschillende sporten zijn druk bezocht."

De organisatie van Beach Kampen lanceerde voor de vijfde editie een aantal nieuwe onderdelen. Die vielen allemaal in de smaak. “Op de eerste zondag was de Beach Club een succes. Mensen kregen echt het vakantiegevoel. En bij de kerkdienst, afgelopen zondag, zaten zo’n 200 man in het zand. Dat is geweldig.” En dan was er nog een horecabedrijventoernooi. “Dat was de drukste avond. Het zag zwart van de mensen.” Volgens Diender waren er bij Beach Kampen 2018 meer toeschouwers dan bij andere edities. “We hebben de opstelling veranderd. Het is meer toegankelijk geworden. Dat heeft gewerkt.”

Na de succesvolle vijfde editie is Diender positief over de toekomst. “Het is zeer aannemelijk dat Beach Kampen volgend jaar weer op het programma staat”, zegt Diender, die dan geen voorzitter meer is van Stichting Beach Kampen, maar wel betrokken blijft bij het evenement. Hij heeft er alle vertrouwen in dat er voor hem een opvolger komt. Volgens hem heeft de organisatie nog geen nieuwe programma-onderdelen bedacht. De vraag is of dat ook nodig is, gezien het forse aantal nieuwe onderdelen bij de vijfde editie. “We moeten gewoon doen waar we goed in zijn. Sporten organiseren met leuke dingen eromheen.”