Afbeelding

Orgeldag in Bovenkerk met concert door D.E.V.

Algemeen

KAMPEN – Tijdens Open Monumentendag is er in de Bovenkerk van 10.00 tot 17.00 uur een orgeldag met bespelingen op het Hinszorgel en het koororgel. Daarnaast zijn er lezingen over beide orgels, over de doperse radicalen in Münster en Kampen en over of Geert van Wou een Europeaan was.

Vanaf 11.00 uur worden de orgels bespeeld door Ab Weegenaar en een aantal van zijn leerlingen: Roelie Muller, Johan Hoeve, Marco de Keizer, Marien Bikker, Karel van Ingen, Hans Alderliesten en Frans van Bentum.

Ook is er een orgelwandeling langs verschillende kerken in de stad: onder andere de Buitenkerk met het vorig jaar gerestaureerde Hinsz-orgel, de Lutherse Kerk en de Broederkerk. Daar worden de orgels bespeeld door Gerwin van der Plaats en Ab Weegenaar. De orgelwandeling start om 14.00 uur in het koor van de Bovenkerk.

De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een concert door het Kamper mannenkoor D.E.V. onder leiding van Gerwin van der Plaats. De toegang is vrij. In de Buitenkerk zingt om 16.00 uur Kavóca.