Afbeelding

Kampen past Williams Fashion als gegoten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Williams Fashion For Men is sinds begin dit jaar gevestigd in Kampen. Eigenaar William van der Kolk kan bogen op jarenlange ervaring met modezaken in Dronten. Hij ziet het echter als een prachtige nieuwe uitdaging om de collectie helemaal op Kampen af te stemmen.

“Ik koop zelf de complete collectie in. Daar kan ik erg van genieten. In gedachten zie ik vaak klanten voor mij en stel ik mij de vraag wat zij nu echt mooi zouden vinden.” Hoewel er zeker ook overeenkomsten zijn tussen Dronten en Kampen, is het antwoord in de Hanzestad anders en de collectie dus ook.

Zwarte pakken

“Kampen is enorm divers qua publiek. Ik krijg hier relatief veel jonge mannen in de zaak. Sommigen van hen gaan voor jong en dynamisch waar anderen kiezen voor chique en bijvoorbeeld een mooi pak willen voor de zondag. Om die reden hebben we de collectie tevens uitgebreid met een aantal prachtige zwarte pakken.”

Toch liever kleur? Dat kan ook. Groen, bruin en ook roodtinten doen het goed. Broeken, overhemden, colberts en accessoires, Williams Fashion heeft het allemaal in huis. En wil je er echt tip top bijlopen, dan kan je bij Williams een custom made pak laten maken. Van der Kolk: “Een maatpak wordt eerst gemaakt en vervolgens vermaakt. Een custom made pak wordt vanaf het begin samengesteld zoals jij dat wilt en gemaakt nadat jouw lichaam is opgemeten.” Het resultaat is een pak dat zit als gegoten en qua kleur, voering, knopen en details uniek is.

De mode in het algemeen kenmerkt zich door het gebruik van wat grovere stoffen. “Het is minder glad dan voorheen. De kwaliteit van de stoffen is nog weer beter dan een paar jaar geleden. De klant hecht aan een goede prijs-kwaliteitsverhouding en de kledingproducenten weten dat ze dat moeten bieden omdat de concurrentie groot is.”

Het voert te ver om alle merken die Williams Fashion in huis heeft te noemen. Twee licht Van der Kolk er uit. De eerste is broekenmerk Pierre Cardin. “Het is een merk van goede kwaliteit en pasvorm en bovendien erg populair in Kampen. Er is gewoon veel vraag naar.” Het tweede merk is Vanguard. Van der Kolk heeft al jarenlang een heel goede ervaring met het merk en is fan. Het mooie is overigens dat merkbeleving weer aan een opmars bezig is, constateert de ondernemer. “De merknaam staat tegenwoordig weer in de kleding.”

Beleving is ook waar het om draait in de zaak van Williams Fashion. Van der Kolk straalt als hij praat over de nieuwe collectie en geniet dagelijks van het contact met de klant.

Williams Fashion for Men

Oudestraat 60

Kampen

www.williamsfashionformen.nl.