Afbeelding
Stephan Jansen Fotografen

Jubileumdiner Bites & Business

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

PERSBERICHT

Bites & Business viert 1-jarig jubileum in het Vechtdal

In november 2017 ging Bites & Business Vechtdal van start onder leiding van coördinator Miranda van der Vegt van MI-Communicatie uit Dalfsen. Al voor aanvang van het eerste netwerkdiner meldde Wendy de Vries van Verfenso uit Balkbrug zich aan als 2e coördinator.
Op maandag 19 november 2018 vieren zij samen met leden én introducees het 1-jarig jubileum tijdens het diner bij De Koperen Hoogte.

Bites & Business is een netwerkorganisatie voor ondernemende en enthousiaste vrouwen (zelfstandig of in loondienst), die tijdens de netwerkdiners op een ontspannen manier kennis met elkaar maken. Bites & Business Vechtdal is gericht op vrouwen uit het Vechtdal van Dalfsen tot Hardenberg, van Staphorst tot Lemelerveld.

Bites & Business is opgezet door Marijke Krabbenbos (1972). Ze begon in 2006 met zelfstandig ondernemen (IdeaCompany) en vond bij andere netwerkgroepen niet wat ze zocht. In 2007 organiseerde ze daarom een netwerkavond bij haar thuis in Amsterdam. Deze eerste avond leidde tot een tweede avond. Door de grote interesse verplaatsten de bijeenkomsten zich uiteindelijk naar restaurants en was het concept Bites & Business geboren. Dit concept werd in meerdere steden uitgerold en anno 2017 zijn er meer dan 1.000 leden verdeeld over meer dan 30 vestigingen in diverse steden en regio’s in Nederland en zelfs in Malaga (Spanje)!

De ingrediënten voor de bijeenkomsten zijn: ondernemende vrouwen, lekker eten, een glaasje wijn, een ontspannen sfeer, grote tafels, een deelnemerslijst, de enveloppenmethode, een kort voorstelrondje en samen heerlijk eten in verschillende restaurants. Er zijn tijdens de diners geen sprekers, geen thema’s, geen workshops, dus volop tijd om te praten en te netwerken.
Deze netwerkdiners bieden voor de ondernemende vrouwen de tijd en ruimte om kennis, ideeën, contacten en ervaringen te delen.
Een vast onderdeel is de enveloppenmethode waarbij iedere deelnemer een vraag op een envelop mag zetten en andere vrouwen een antwoord in de envelop kunnen stoppen. Dit is een bewezen efficiënte en effectieve methode om snel gebruik te kunnen maken van alle denkkracht en alle contacten.

Naast de netwerkdiners zijn er al vele landelijke activiteiten georganiseerd zoals videopitchdagen, negen netwerktrips naar het buitenland, twee XXL-dagen, een online magazine, een e-book met 21 artikelen van 21 leden, een zomerse zeiltocht, veilingen voor een goed doel, een workshopweek, een moeder-en-dochternetwerkdag, Kerst- en Nieuwjaarsborrels en lunches bij leden.

In 2016 bestond Bites & Business 10 jaar en is er een Jubileumboek uitgegeven met informatie over de vestigingen, quotes, foto’s, interviews, heerlijke recepten en een index met alle leden.

In Noord- en Oost-Nederland is Bites & Business al jaren actief in Friesland, Drenthe, Groningen, Achterhoek en Stedendriehoek en hebben de vrouwen ruim keuze om aan te schuiven bij de verschillende bijeenkomsten. Door het netwerken bij Bites & Business zijn er al vele mooie samenwerkingen en initiatieven tot stand gekomen.

Op maandag 19 november a.s. viert Bites & Business Vechtdal het 1-jarig jubileum. Deze is gericht op vrouwen uit het Vechtdal, maar natuurlijk zijn introducées en leden uit andere regio’s ook van harte welkom op deze feestelijke avond! Introducées kunnen vrijblijvend kennismaken, zonder eerst lid te worden. Ze betalen dan alleen de kosten voor het netwerkdiner. Willen ze daarna vaker komen, dan dienen ze wel lid te worden, maar genieten dan ook van alle voordelen van het lidmaatschap. Deze voordelen zijn te vinden op de website.

Het jubileumdiner wordt gehouden bij De Koperen Hoogte en begint om 19.00 uur. De aanwezige vrouwen én de leden van Bites & Business Vechtdal krijgen de mogelijkheid een leuke attentie in de goodiebags te doen, die aan het einde van de avond uitgedeeld worden aan de dames. Zo gaat iedereen met een tas vol cadeautjes naar huis.

Meer informatie en opgeven voor de bijeenkomsten kan via de website www.bitesenbusiness.nl.