Afbeelding

Pianofestival bij Quintus

Algemeen

KAMPEN – Quintus gaat voor de vijfde keer een pianofestival organiseren. Het festival wordt op vrijdag 1 en zaterdag 2 februari 2019 gehouden en staat in het teken van de natuur met als hoofdpersoon de bij. Het thema is dan ook ‘Let it Bee’.

Het festival start vrijdagavond met samenspel. Twee, drie of meer deelnemers nemen plaats achter één of meerdere piano’s en worden beoordeeld door een jury. Alle leeftijden kunnen meedoen en er zijn prijzen voor onder andere repertoirekeuze, presentatie en samenspel.

Zaterdag 2 februari staat het concours in het teken van solospel. Van de speler wordt verwacht dat die twee stukken kiest die iets met de natuur te maken hebben. Er is een repertoirelijst samengesteld ter inspiratie maar eigen inbreng is mogelijk. Uit elke leeftijdsgroep worden drie spelers geselecteerd die door gaan naar de finale.

Naast het concours zijn er diverse workshops waarvoor je je kunt inschrijven. Bij de Play-in kan er zonder jury worden gespeeld. Deelname aan het Pianofestival kost 7,50 euro. Inschrijven kan tot 20 december via www.quintuskampen.nl > Nieuws.