John Zoetebier

KHC wint bij DZC '68

DOETINCHEM – KHC heeft zaterdag met 1-2 gewonnen bij DZC ’68. “We hadden de wedstrijd onder controle en zijn niet in de problemen geweest”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar.

KHC kwam in dit duel vroeg op achterstand. DZC profiteerde in de 11e minuut van een misverstand tussen de verdediging en keeper Roy van Dijk. Daarvoor had Burak Alp namens de Kamper bezoekers de paal geraakt.

In de 25ste minuut kwam KHC langszij. Nadat Leroy Knol werd vastgehouden, benutte Nick Notrot de toegekende strafschop.

Na rust bezorgde KHC het behoudend spelende DZC een koekje van eigen deeg. In een counter sloeg KHC genadeloos toe. Romano Luhukay kopte de 1-2 binnen uit een voorzet van Karim Gabara. Daarna kreeg KHC meer ruimte. Luhukay verzuimde zo’n tien minuten voor tijd om de wedstrijd in het slot te gooien. Hij liet een grote kans liggen. DZC probeerde het wel, maar kon KHC nauwelijks verontrusten. Zonder al te veel problemen sleepte KHC de zesde zege van het seizoen. De ploeg van trainer Oosterhaar staat op een verdienstelijke vierde plek in de eerste klasse D.