Afbeelding
Fred Sollie

Aan de slag met fietsparkeren in binnenstad

Algemeen

KAMPEN - In de binnenstad van Kampen zijn onvoldoende voorzieningen voor het parkeren van fietsen. Hierdoor ontstaan er onveilige situaties omdat fout geparkeerde (brom)fietsen de toegang voor hulpdiensten blokkeren en de toegankelijkheid van de binnenstad belemmeren. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten dat er een fietsparkeerplan voor de binnenstad moet komen om ervoor te zorgen dat de binnenstad goed toegankelijk en gastvrijer wordt.

Cijfers laten zien dat er zeker 1.000 fietsparkeerplaatsen te weinig zijn. Ook vanuit de ‘Agenda van en voor de Stad’, het huidige Verkeerscirculatieplan en het proces nieuwe uitstallingenbeleid, is vastgesteld dat het fietsparkeren in de binnenstad een probleem is.

Wethouder Geert Meijering: “We willen samen met alle betrokkenen in de binnenstad op zoek naar oplossingen. Door dit met elkaar te bespreken, werken we toe naar de meest geschikte oplossing voor onze binnenstad. Want we willen allemaal een veilige, toegankelijke en gastvrije binnenstad en daar gaan we wat aan doen.”

Begin 2019 wordt gestart met het traject waarbij zoveel mogelijk betrokkenen in de binnenstad uitgenodigd worden om hierover mee te praten.