Afbeelding

LANGE FILMZONDAG MET HET THEMA VRIENDSCHAP op 27 januari 11-16.30 uur!

· leestijd 1 minuut Cultuur

Filmzondag: twee films en een heerlijke lunch

Het Filmhuis Kampen heeft een mooi filmprogramma samengesteld rond het thema Vriendschap.

FILM 1. Das Schweigende Klassenzimmer; 2018. (Drama)
Het is 1956 en tijdens een bezoek aan een bioscoop in West Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Terug in Stalinstadt willen ze een gebaar maken uit solidariteit met de gevallen slachtoffers en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Dit veroorzaakt flink wat onrust en als dit ter ore komt van het ministerie van Onderwijs wordt het als een contrarevolutionaire daad beschouwd met verstrekkende gevolgen voor de scholieren.

FILM 2. Perfetti Sconosciutti; 2016. (Komedie/Drama)
Zeven goede vrienden (drie koppels en een vrijgezel) komen samen voor een etentje. Ze besluiten als spelletje om hun mobiele telefoons op tafel te leggen en elk tekstberichtje dat ze ontvangen onmiddellijk te delen met hun tafelgenoten om te bewijzen dat ze niks voor elkaar verborgen houden. Hoe verder de avond vordert worden er meer en meer geheimen aan elkaar onthuld waardoor ze tot de ontdekking komen dat ze minder van elkaar wisten dan gedacht.

Programma
De deuren van de Stadsgehoorzaal gaan om 10.30 uur open en om 11.00 begint de eerste film. Rond 13.15 uur staat er in de salon een luxe lunch klaar met rijk belegde broodjes, vers fruit, soep, een warme snack en diverse soorten drankjes. Om 14.30 uur start de tweede film.

Kosten
€29,50 voor de gehele filmzondag inclusief lunch.
Reserveren kan tot 24 januari 10.00 uur! reserveer via: https://www.stadsgehoorzaalkampen.nl/voorstellingen/filmzondag-vriendschap-filmhuis-kampen/