Afbeelding

Textielservice de Blekerij stoomt door naar particuliere markt

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Textielservice de Blekerij uit IJsselmuiden heeft de deuren sinds vrijdag 1 maart geopend voor particulieren. De specialist in textielreiniging rekende al 14 jaar lang bedrijven en organisaties tot haar klantenkring. Nu zijn ook kleine opdrachten welkom: dekbedden, vloerkleden, maatpakken, trouwjaponnen en meer. Het textiel wordt bovendien op ecologische wijze gereinigd.


Middenin het gebied waar vroeger het textiel op velden in de zon lag te bleken, is anno 2019 Textielservice De Blekerij gevestigd. Maar waar de 19e-eeuwse collega’s technieken hanteerden die nogal milieubelastend waren, met de nodige gevolgen voor de moderne IJsselmuidenaren, heeft Textielservice De Blekerij juist gepionierd met een ecologische methode.
Eigenaar Bert Weever: “Wij zijn één van de eersten in Nederland die met deze techniek experimenteerde. Ik denk dat we nu de perfecte formule hebben. Het textiel is stralend schoon en ruikt lekker fris. Zo zorg je dat je ook fris en schoon de toekomst tegemoet gaat.”


Al het textiel dat gebracht wordt naar de blekerij wordt op locatie in IJsselmuiden gereinigd. “Wij kunnen daardppr een stuk sneller handelen dan veel collega's”, aldus Weever. “Als er echt spoed bij is, kun je vaak iets ’s morgens brengen en dezelfde dag ophalen. Bovendien heb je bij ons direct contact met de persoon die het ook reinigt, korte lijntjes dus. “Het textiel is in vertrouwde handen.”


De hele maand maart krijgen alle klanten van De Blekerij 50 procent korting op een reiniging, dit geld ook voor het depot bij Modemix op het Markeresplein. Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.30 uur. Zaterdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Textielservice De Blekerij is gevestigd aan de Blekerijweg 4 in IJsselmuiden. Tel: 06-10058591. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.