Afbeelding

Europarlementariër Huitema en VVD bezoeken agro en food Kampen

Algemeen

KAMPEN - De VVD Overijssel en VVD-europarlementariër Jan Huitema brengen op vrijdag 15 maart een werkbezoek aan Kampen en specifiek aan het enige (glas)tuinbouwgebied in Overijssel, De Koekoek.

Het gezelschap bezoekt tuinderij Vahl. Zij telen komkommers zowel gangbaar als biologisch op drie locaties. Ze zijn betrokken bij het aardwarmteproject en mede initiatiefnemer nieuwbouw houtverbrandingsinstallatie Verkavelingsweg in Stichting KKP Energieneutraal 2030.

Centraal tijdens het bezoek staat deze energietransitie. In de Koekoek nemen ondernemers zelf het initiatief tot verduurzaming. “Op deze ‘doener’ mentaliteit is de VVD trots”, zo laat de partij weten.

Provinciale verkiezingen

Mente Bonestro, VVD kandidaat voor de Provinciale Staten: “Ik heb Jan Huitema en de Statenfractie uitgenodigd om hier bij deze ondernemers te kijken. Want ik vind dat we ons voor energieopwekking niet moeten beperken tot één techniek zoals windenergie. De Provincie moet juist openstaan voor een breed palet aan mogelijkheden en nieuwe kansen. Hier willen ondernemers ook geothermie in de praktijk brengen, dat moet de Provincie niet in de weg staan.”

Jan Huitema staat op de tweede plek europese verkiezingen op 23 mei. De bijeenkomst start om 9.30 uur bij tuinderij Vahl aan de Hartogsweg 6 in IJsselmuiden en duurt tot 11.00 uur. Het zal onder meer gaan over thema’s als energieneutraal, gezonde producten, innovatie en export.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.