Afbeelding

Kampen tekent voor vitale en toekomstgerichte binnenstad

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren ingestemd met het Stadsarrangement met daarin 10 acties voor een vitale en toekomstgerichte binnenstad. Voor het arrangement wordt een bedrag van circa 300.000 euro beschikbaar gesteld door zowel gemeente als provincie.

Het arrangement is het resultaat van een samenwerking tussen ondernemers, eigenaren, bewoners, Kampen Marketing, de cultuurpartners, de gemeente Kampen en de Stadsbeweging van de provincie Overijssel.

In het Stadsarrangement zijn divers acties uitgewerkt. Het concreet aanpakken van leegstand door met acquisitie op zoek te gaan naar nieuwe functies in de panden maar ook door het compacter maken van het winkelgebied. Levendigheid wordt onder andere meer vergroot door nieuwe culturele evenementen maar ook door het ontwikkelen van ‘nieuwe producten en arrangementen’ waarmee nieuw aanbod wordt gecreëerd. Ook de openbare ruimte wordt aangepakt met verlichting en vergroening. Er wordt tijd gestoken in de coaching van ondernemers op digitale vaardigheid, gastvrijheid en nieuwe ondernemersvaardigheden.

Wethouder Geert Meijering: “Uniek is dat we het samen doen. Acties en activiteiten worden door verschillende werkgroepen waar ondernemers, eigenaren of gemeente aan het roer staan uitgevoerd. Natuurlijk met zoveel mogelijk betrokkenen in de stad”.

De Stuurgroep Binnenstadmanagement houdt de regie op de uitvoering van het arrangement, maar zonder de inzet van de huidige binnenstadsmanager. Zij heeft besloten om binnenkort te stoppen. Samen met de Stuurgroep Binnenstadsmanagement gaat de gemeente op zoek gaan naar iemand die het stokje kan overnemen.

Dit voorjaar worden de activiteiten en het Stadsarrangement in een Stadscafé feestelijk afgetrapt door de gedeputeerde van de provincie en wethouder Geert Meijering.