Afbeelding
Tennekes

Raymon Beuling kiest voor ‘frisse wind’ bij IJVV

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Raymon Beuling heeft gekozen voor een verrassende overgang. De aanvallende middenvelder vindt het tijd voor een frisse wind.

Beuling speelt al vele jaren bij DOS. Onderbroken door een periode bij het toenmalige FC Zwolle is hij al bijna veertien jaar verbonden aan DOS. In zijn veertiende seizoen kwam bij Beuling de overtuiging dat het tijd is voor een nieuwe stap. “Ik denk dat het voor mezelf goed is iets anders te proberen. Een frisse wind met een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. IJVV gaf me gelijk een goed gevoel”, aldus Beuling, die benadrukt dat hij een ‘fijne’ verstandhouding heeft met de DOS-trainers Edwin Kwakkel en Marcel Post. “Het heeft niets met mijn relatie met de trainers te maken. Ik wil gewoon iets anders proberen.”

Begin deze maand voerde hij de eerste gesprekken met IJVV. Hij sprak met de technische commissie en trainer Eduard Lindeboom. “Daar heb ik een goed gevoel aan overgehouden. We hebben ook gesproken over de speelwijze van IJVV. IJVV wil, evenals DOS, verzorgd voetbal spelen. Daar kan ik een belangrijke rol in spelen”, aldus Beuling.