Maarten van Gemert
Maarten van Gemert Alles gereed voor 12½-jarig jubileum Dance Center Jolanda Ros

MFE present bij wervelend dansjubileum Jolanda Ros

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN - De goede isolatiemaatregelen hielden het feestgedruis netjes achter gesloten deuren. Binnen spatte je licht, geluid en dans tegemoet. Met een wervelend jubileumfeest vierde Dance Center Jolanda Ros zaterdag 23 maart 2019 haar koperen jubileum. Live dansmuziek en wervelende dansdemonstraties, ook van de meesteres zelf, maakten het feest compleet. De Mobiele Felicitatie Eenheid rukte uit om het mee te vieren en te toosten op Dance Center Jolanda Ros.

Meet-Point
Jolanda Ros zette haar eerste danspasjes op vijfjarige leeftijd. Na jazzballet ging ze op haar twaalfde stijldansen en dat resulteerde in een bronzen medaille tot de hoogste graad ’topklasse’. De volgende uitdaging was een eigen dansschool. Daarvoor volgde Jolanda de FDO-danslerarenopleiding ’Stijldansen’ en werd ze gecertificeerd danssporttrainer.
In Dronten startte ze haar dansschool aanvankelijk onder de naam ’Dance Center Tropical’. Deze naam refereerde aan de dansen waarin ze zich bijzonder verdiept had: het Caribische Salsa en het Braziliaanse Zouk, dat voortkomt uit de Lambada. Op 30 september 2006 opende dansster Marcus van Teijlingen en Dronter burgemeester Aat de Jonge haar dansschool.

In Dronten vierde de dansschool, inmiddels omgedoopt tot ’Dance Center Jolanda Ros’, het tienjarig jubileum. De behuizing werd echter krap en uitbreiding zat er op de locatie in Dronten niet in. Rond die tijd stopte aan de Veerweg in Kampen, na meer dan zestig jaar, dansschool Van den Berg. Daarin zag Jolanda brood en de bank was onder de indruk van haar ondernemingsplan.

Ze behaalde haar horecapapieren en zette het zalencentrum Meet-Point op voor feesten, partijen, presentaties en vergaderingen. Eén van de gebruikers van Meet-Point werd Dance Center Jolanda Ros. Doch diverse bruidsparen hebben er inmiddels ook hun feest gevierd en tevens vonden gemeente Kampen en Ruimte voor de Rivier inmiddels hun weg naar Meet-Point. Op 14 januari 2017 werd Meet-Point geopend door de dochter van Jolanda waarbij ze werd geassisteerd door Kamper burgemeester Koelewijn.

Jolanda en Marcel dansten de sterren van de hemel (foto: Maarten van Gemert)

Dansfeest
Afgelopen zaterdag betraden andere hoge gasten het pand en de dansvloer tijdens het koperen jubileum van Dance Center Jolanda Ros. De Mobiele Felicitatie Eenheid had haar ereboog voor de deur geplaatst en de cocktailbar in een hoek van de Monte Carlozaal. Dat is de grote (dans)zaal en daarachter ligt de Havanazaal voor kleinere gelegenheden. Tijdens het jubileumfeest diende die zaal als kleedruimte voor de diverse shows waarop de bezoekers, vroegere en huidige cursisten aangevuld met familie en vrienden, getrakteerd werden.

Cakemusic speelde een divers repertoire en verleidde de aanwezigen richting dansvloer met allereerst een quick step gevolgd door een wals en andere dansen. De goede toeschouwer zag ook een koppel dansen waarvan de vrouw in een (speciale) rolstoel zat. Later zei Mariëtte Woltheus dat ze op dat moment nog aan het ”freewheelen” was. Samen met haar (valide) man en danspartner Edwin vormde ze één van de verrassingen tijdens de jubileumavond.

De eerste wervelende show werd gegeven door leerlingen Hip-Hop. Naast de bekende stijldansen verzorgt Jolanda Ros ook Streetdance en Hip-Hop. Even later werden Edwin en Mariëtte Woltheus aangekondigd. Zij bleken drievoudig Nederlands kampioen rolstoeldansen te zijn. De tweede wervelende show werd neer gezet. Als afsluiter toonde Jolanda Ros haar eigen danskunsten. Samen met collega Marcel Bruinewoud, die een dansschool heeft in Wezep, zwierden het koppel over de dansvloer. Na deze eerste salsadans gaf Marcel een solodans weg terwijl Jolanda haar wijde roze jurk verwisselde voor een strak zwart glitterpak. Een adembenemende slot volgde.

Samen met de hapjes, die de moeder van Jolanda als vanouds weer had bereid, en de cocktails van de MFE werd het een groots en geslaagd jubileum. Mariëtte Woltheus was net te laat voor de mintcocktail die haar door andere gasten was aangeprezen maar er snel doorheen ging. Er was dan ook veel om op te toosten waarvoor de MFE graag was uitgerukt. Ondernemers die ook iets te vieren hebben, kunnen zich opgeven voor een bezoek van de Mobiele Felicitatie Eenheid via de website https://BedrijveninKampen.nl/nl/mfe. Laat ons samen toosten!


Geert Meijering feliciteert moeder en dochter (foto: Maarten van Gemert)