Afbeelding

Jeugddammers Kampen naar NK

· leestijd 1 minuut Algemeen

Een historische dag (6 april 2019) voor damclub SSS. Voor het eerst in de meer dan 100-jarige geschiedenis van de club deden er 3 piepjonge leden in Hoogeveen mee in de Halve Finale van het NK dammen voor welpen. En hoewel jeugdleider Henk Kamminga wel wist met zeer talentvolle leerlingen te maken hebben, was het tevoren toch moeilijk in te schatten hoe die het zouden doen op dit podium.

In het toernooi dat 11 ronden zou duren kwamen Aike de Vries en Yulia Bintsarovska uit in poule A en Robert Schuur in poule B. In poule A gingen Aike en Yulia zeer voortvarend van start en boekten in de eerste 5 ronden 9, respectievelijk 10 punten. En toen speelden ze tegen elkaar, een titanenstrijd waarin Aike een verdekte combinatie wist uit te voeren in een gespannen stand. Dit was een donderslag die hem liefst 4 schijven winst opleverde en natuurlijk uiteindelijk de partij. Dit markeerde een keerpunt waardoor Yulia uiteindelijk uitkwam op een prima zesde plaats, met evenveel winst- als verliespartijen. Terwijl Aike de derde plaats bereikte met 17 punten uit 11 partijen, daarmee geplaatst voor de finale.

In poule B won Robert Schuur vanaf het begin alles. In de 7e ronde kwam hij vervolgens goed weg met remise tegen de latere poulewinnares Alyne Goeress en verloor een paar ronden daarna nog tegen Mart Slim. Maar met 19 punten uit 11 bereikte ook hij een keurige derde plaats en het recht om mee te doen in de finale.