GroenLinks organiseert opruimactie tijdens World Cleanup Day

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Op World Cleanup Day gaat GroenLinks Kampen gewapend met afvalgrijper en vuilniszak de binnenstad in om de aarde een stukje schoner te maken. Daarbij nodigen zij iedereen uit hetzelfde te doen door in de binnenstad mee te helpen, in een andere wijk of in eigen straat op te gaan ruimen. Zo hopen zij samen met de rest van Nederland en 156 andere landen de wereld schoner te maken.

21 september is het World Clean Up Day, een dag waarop 157 landen zwerfafval gaan opruimen. Nederland doet natuurlijk ook mee. Op heel veel plekken in Nederland worden acties georganiseerd om de aarde schoon te maken. Meedoen aan deze dag kan door te doneren, mee te doen aan een georganiseerde opruimactie of zelf een opruimactie te organiseren.

GroenLinks: “Zwerfafval is een groot probleem voor de natuur. Het komt via rivieren in de zee, waar het voor veel dieren voor allerlei problemen zorgt. Ook komt het afval in de voedselketen terecht waardoor eigenlijk elk organisme op aarde vergiftigd raakt. Tijd voor actie dus!”

GroenLinks Kampen organiseert deze dag een opruimactie. “Om 10.00 uur verzamelt de opruimgroep zich in de natuurspeelplaats. Vanuit het centrum van de stad wordt er door de groep mensen afval opgeruimd. De opruimdag eindigt om 17.00 uur. Iedereen kan de hele dag aanhaken om zo ook mee te helpen aan een schonere aarde. Maar dat hoeft niet per se in de binnenstad, ook de eigen straat kun je opruimen. Zo helpen we allemaal stukje bij beetje aan een schoner Kampen en een schonere aarde. Om mensen op weg te helpen deelt GroenLinks deze ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur gratis afvalgrijpers en vuilniszakken uit in de natuurspeeltuin. Doe mee! Haal een gratis afvalgrijper en vuilniszak bij Groenlinks en maak je straat schoon van zwerfafval of voeg je bij de gezellige groep in de binnenstad.”