Zalk verliest in Windesheim

WINDESHEIM – Terug in de vierde klasse is Zalk gestart met een nederlaag. Het eveneens gedegradeerde VSW won met 2-1.

Zalk had in de eerste helft problemen met de organisatie. “Wat vorige week wel goed ging tegen Elspeet verliep nu niet volgens plan. We starten niet goed en hadden de organisatie niet goed staan. We waren niet scherp genoeg en ging de duels niet goed aan”, aldus Zalk-trainer Gerrit Hamer.

In de 26ste minuut kwam VSW op voorsprong. Michael Freijlink tikte uit een voorzet vanaf links de 1-0 binnen. In de tweede helft kwam Zalk beter voor de dag, maar VSW kwam op 2-0 uit een counter. Wederom was Freijlink de doelpuntenmaker.

Zeven minuten voor tijd scoorde Zalk de aansluitingstreffer. Een schot van Michel Hamer werd gekeerd door de keeper. In de rebound sloeg de ingevallen Sander Held toe. Zalk kreeg daarna nog twee keer de gelegenheid om de gelijkmaker te produceren en VSW was gevaarlijk in de counter. Hamer sprak na afloop van een terechte nederlaag. “We konden vandaag niet brengen wat we vorige week op de mat legden.”