’t Is maar wat in disse stad.

· leestijd 2 minuten Algemeen

Zakt in de geute wat is d’r toch an de ‘and in onze goeie stad, ’t liekt wel of alles wat mis kan goan mis giet, de wet van murfie nuum ze det. Miljoenen kostende klepkeringn in de waterkering die bedacht bin deur knappe koppn maar die niet warkn en vervangn muttn worrn veur weer miljoenen kostende skotbalkn .

De Kanteeln of simpel gezegd de kademuurn van de buutn aamt die veur een kladde geld toe waarn an een opknapbeurte wat inmiddels is uut e voert, maar ’t was nog niet kloar of ‘t mut alweer opni’j met een kladde geld gepaard umdat d’r iets met de voegn niet deugt. En dan de blunder garage det is ook een gebed zonder ende, want ei’j is nog steeds of e sleutn, en de oplossing liekt nog lange niet in zicht. En woar ook maar gien ende an skient te koom is de soop in de Boomaamt stroate, de zo zachies an de beruchte villa, det ettert ook maar deur.

Met enige verbazing ek onlangs in de krante de oproep e leest van Marieke Spijkerman in ‘aar rolle as veuzitter van ‘t evenementen platform Kampen, daorin zeeg in ‘t kader van de komende begroting “ik zou het dom vinden om middelen nu terug te schroeven”. Maar die zelfde marieke Spijkerman, die ik ‘oog agte, loat doar gien misverstand over bestoan, ik ‘ad ‘aar graag as wetólder varder zien goan, mut tammee as roadslid van de VVD met de begrotings be’andeling de centn veur ‘t komende joar goan verdeeln met een bezunigings opdracht van ruum acht miljoen euro. Det zal veur veuln piene in de pottemonee betekenen doar is gien ontkoom an, en dan liekt ’t mien niet zo slim um as lid van de road al vast een veurskot te neem met een oproep um maar niet te bezuunign op een club woar aj toevallig veurztter van bin.

Want die Rutte met zien regering met un belofte van een koopkracht verbetering van twee procent em mooi proatn, ze em alle gemeentn e kort op ’t sociaal domein die sinds de over’eid det op ’t gemeente bortien e skeuvn ef d’r nooit een dubbeltien bi’j e doan em. En doar kriegn we now ook as burgers van onze stad de rekening van gepresenteerd umdet de gemeente op dit punt een zak met geld tekort kump. Wat ons deur ‘t rijk is toe e zegd wordt ons deur de gemeente weer of e pakt.

Kump nog bi’j det Kampen buutn det behoorli’jk op zwart zoad zit, gezien de bezuuniging van ruum acht miljoen die neudig is, kriegn we waarski’jnli’jk een OZB ver’oging van tien procent en een ver’oging van ’t parkeertarief veur de koezn, en wat d’r ongetwiefeld nog meer kump met de twee ‘onderd bezunigings veurstellen die ’t college in ’t veuruutzicht stelt, betekent ’t det we d’r in plaase van twee procent op veuruut we d’r een aantal procentn d’r op achteruut goan. Dus bin we weer ies veur de zoveulste keer bli’j e maakt met een dooie musse.

Ach en toch bin d’r ook weer leuke dingn, ei’j de feestjurk e zien van Hilde Palland die ze as jongste tweedekamer lid droeg in de Ridderzaal tijdens prinsjes dag, ik vun ’t een merakelse mooi creasie, Kampen op zien best. “Hulde veur Hilde”. En zo ziej maar weer d’r is altied wel wat in disse stad.

Appien Floep