Jordy Graat.
Jordy Graat.

Beste relschopper

· leestijd 1 minuut Column

Ik weet niet waar ik moet beginnen. Toen ik vroeger op het Sondervick College zat, heb ik wel eens een proefwerk gemaakt over rellen en opstandige mensen. Dat was bij het vak Geschiedenis. Daarin leer je wat vroeger misschien normaal was, maar wat veel mensen nooit meer mee willen maken.
In deze tijd hoop je dat mensen wat beter nadenken en proberen iets van hun leven te maken, hoe moeilijk dat soms ook is. Wat ik vorige week op televisie heb gezien, maakt me verdrietig. Van stenen gooien tot een supermarkt plunderen. Om nog maar te zwijgen over het in brand steken van een auto of het complete terras van een horecazaak vernielen. Ik vraag me echt af of je enig idee had waarvoor je daar precies stond. Of dacht je, dat dit gewoon gezellig een middagje rellen was?
Natuurlijk heeft iedereen het zwaar, en ik ben samen met nog 17 miljoen Nederlanders helemaal klaar met het virus. Helaas zullen we ons toch echt nog even aan de regels moeten houden, zodat we hopelijk een mooie zomer tegemoet gaan. Maar als ik nu zie, dat jij met je maatjes het vooral leuk vinden om dingen te slopen en een hoop onrust te veroorzaken, dan vraag ik me af in wat voor tijd we leven. Hoe kijk jij hier op terug over 20 jaar? Ben je dan trots?
Ik hoop dat ze dit soort rare streken snel de kop in gaan drukken, want dit is bizar, belachelijk en schaamteloos. Stop hiermee! Dank!

Jordy Graat.