Columnist Jordy Graat.
Columnist Jordy Graat. Foto: Bert Jansen

We zijn er bijna!

· leestijd 1 minuut Column

Weet je wat ik echt mis? Gewoon in de zomer 4 weken weggaan met de caravan. Vroeger deden we dat altijd naar Spanje en dat was genieten. Geen stress en zien wat de dag brengt. Dagje strand, beetje naar de disco en oneindig veel sateetjes eten. 
Het is dat mijn ouders geen caravan meer hebben maar ik zou het geweldig vinden om eens een weekje te kamperen, al is het maar in de buurt. Heerlijk. Gelukkig gaan we mooie weken tegemoet want mijn favoriete tv-programma ‘We zijn er bijna’ is weer begonnen. Ongeveer 40, en dit zeg ik met alle respect, bejaarden gaan lekker een maand eropuit. Heerlijk knus met de caravan of camper. Veelal stellen die de taken tot in detail hebben verdeeld. ’s Ochtends het vers gekookte eitje en ’s middags met de elektrische fiets eropuit.
Het programma is zoals ze noemen, slow television. Waar uitzendingen als The Voice bijvoorbeeld snel en flitsend moeten gaat hier alles zoals het ook op locatie gaat, op het gemakje. Het is al heerlijk dat bij aankomst de mensen een nummertje moeten trekken om de plek te bepalen en het hoogtepunt een stukje worst en kaas is tijdens de groepsbespreking.

Ik geniet intens van dit soort tv-programma’s en denk met weemoed terug al mijn jeugdjaren toen dit dagelijkse kost was. Natuurlijk op een andere manier maar het kamperen bleef hetzelfde. Gewoon beetje afzien en terug naar de basis. En soms is dat heel goed voor de mens!