Oranjeconcert Hervormd Mannenkoor ultieme afsluiting Koningsdag

· leestijd 1 minuut Cultuur

Door Niek Teune

IJSSELMUIDEN ? Waar jarenlang het Oranjeconcert van het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst op Koninginnedag werd gehouden, is het sinds 2013 een vaste bezigheid op de avond van Koningsdag. Op D.V. 27 april geeft het koor, dat onder leiding staat van Freddy Veldkamp, opnieuw een concert in de Oosterholthoeve.

Het Oranjeconcert maakt al tijdenlang deel uit van de jaarlijkse kooragenda. Deze jaargang wordt het Hervormd Mannenkoor bijgestaan door Christelijk Fanfarekorps Irene uit Hasselt, organist Harry Hamer, vleugelist Johan Bredewout en bariton Eddy Bremer. In diverse muzikale intermezzo's is een sleutelrol weggelegd voor Noortje van Middelkoop op panfluit.

De zaal van de Oosterholthoeve zal vanaf 17.00 uur toegankelijk voor publiek zijn. Het concert zal om 17.30 uur beginnen. Er zal een gevarieerd programma worden geboden, waarin zowel het Hervormd Mannenkoor als de meewerkende partijen uitstekend aan bod zullen komen. Er zullen zowel geestelijke als vaderlandse muziekstukken opgedragen worden. Daarnaast is er de mogelijkheid voor het publiek om mee te zingen bij enkele liederen.

In de voorverkoop kosten de kaarten ? 7,50, terwijl de kaarten aan de zaal voor ? 10,00 per stuk verkocht zullen worden. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten kunnen in de voorverkoop worden gekocht bij Schrijver Optiek, Markeresplein 9, en Fruithandel G.J. van Lente, Burgemeester Van Engelenweg 155. Ook in Kampen zijn er twee voorverkoopadressen, namelijk Fruithandel G.J. van Lente, Jan van Arkelstraat 75, en Evangelische Boekhandel De Rank, Oudestraat 17. Voor meer informatie wordt u verwezen naar www.hervormdmannenkoor.com.