Afbeelding

Quintus op Kerst in Oud Kampen

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Kampen wordt weer gehuld in theatraal winterse sferen. Op zaterdag 20 en zondag 21 december vindt Kerst in Oud Kampen plaats. Het is het vijftiende jaargang van het Openlucht Theaterfestival.

Quintus is op diverse locaties in Kampen te zien en te horen tijdens Kerst in Oud Kampenâ. In de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum kunnen bezoekers op zaterdag 20 december en zondag 21 december luisteren naar concerten van leerlingen van Quintus.
Op zaterdag 20 december zijn er optredens van onder meer het blokfluit- en strijkersensemble, klassieke zang, Teenvoices en de Quintus Talentklas. De avonden bestaan uit twee delen. Het eerste concert is van 16.30 tot 18.30 uur, het tweede concert verzorgd door de Quintus Talentklas duurt van 19.30 tot 20.30 uur.
Zondag 21 december kunnen bezoekers onder meer luisteren naar het Hoornensemble Quintus, dwarsfluit, piano en zang. Het eerste concert is van 16.30 tot 17.00 uur. Het tweede concert van 18.30 tot 19.30 uur.
In de Stadsgehoorzaal Kampen treden zaterdag 20 december de Quintus Soul Factory en het Jazz Combo op met een repertoire van soul, pop en jazzy muziek. De optredens zijn te beluisteren zaterdag tussen 17.00 en 22.00 uur.
Op zondag 21 december kunnen bezoekers luisteren naar het Quintus Sax Ensemble met een swing, blues en jazz muziekstijl. De optredens op zondag zijn tussen 16.00 tot 21.00 uur en worden afgewisseld met diverse koren.
Op zondagavond 21 december kunnen bezoekers in de Buitenkerk in Kampen luisteren naar het Quintus Hoornensemble. Binnenkort is het programma van alle voorstellingen te lezen ophttp://www.quintuskampen.nl. De toegang tot de activiteiten is gratis.