Afbeelding
Skitterphoto

Kampen profiteert van cultuurfonds Overijssel

· leestijd 1 minuut Cultuur

REGIO - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het eerste kwartaal van 2016 voor 56 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van 150.925 euro gereserveerd. Er zijn diverse toekenningen uit CultuurFondsen op Naam gedaan. Ook aan Kamper projecten

 

Uit Kampen hebben de volgende projecten van het fonds geprofiteerd: de Stadsgehoorzaal met de voorstelling Op Zien Kampers (2.500 euro). De Stadsgehoorzaal met de voorstelling Er Was Eens (2.500 euro). De Muziekproductie Scratch van Aart Mateboer (2.500 euro) heeft een toewijzing gekregen en Vuur en Vlam met Onvoorwaardelijk (1.500 euro).

De definitieve hoogte van het toegekende bedrag wordt altijd pas achteraf, na realisatie van het project, vastgesteld. 

 

Het budget dat het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel dit jaar te beste­den heeft be­draagt circa 700.000 euro.  Dit geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties en een col­lecte die jaar­lijks onder de naam Anjeractie wordt gehou­den; dit jaar van 29 mei tot en met 4 juni.

 

CultuurFonds op Naam

Een CultuurFonds op Naam is een vorm van cultuurmecenaat: een bijzondere manier om cultuur, natuur en wetenschap in Nederland te ondersteunen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt particulieren, stichtingen en bedrijven die mogelijkheid. Een CultuurFonds op Naam komt tot stand via een schenking of bij testament.

 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuur­.

 

Voor meer informatie kunnen belangstellenden zich wenden tot de website www.cultuurfonds.nl/overijssel of het bureau van de afdeling Overijssel: (038) 4999339.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05