Afbeelding

CRK Voices start nieuwe seizoen

Cultuur

IJSSELMUIDEN - Het Christelijk Regionaal Koor Voices begint op 30 augustus met het nieuwe zangseizoen. Belangstellenden zijn van harte welkom mee te zingen vanaf 19.45 uur in De Hoeksteen in IJsselmuiden.

Open repetities vinden plaats op dinsdag 30 augustus, 6 en 13 september. Er staan diverse concerten in de planning, de eerste op 9 september een dubbelconcert voor de ontheemden in Oekraïne (Dorcas) en 1 oktober het jubileumconcert 85 jaar Elisabeth (bode).

Voor beide concerten worden oude en nieuwe liederen gerepeteerd, net als voor het jaarlijks Adventsconcert. Ook staat de uitvoering van het Requiem, geschreven door de Kamper componist Bart Oenema, voor 4 mei 2017 in de planning.

Na de eerste overweldigende uitvoering van dit Requiem in 2010 leefde bij het koor en de dirigent Jan Quintus Zwart de wens dit nog een keer uit te voeren. Dit stuk zal daarom ook de komende maanden veel worden gezongen tijdens de repetities. Al met al een afwisselend programma voor het koor.

CRK Voices telt ruim 100 leden maar is altijd op zoek naar nieuwe leden die graag meezingen. Het koor heeft in juni net haar vijfde cd uitgebracht. Meer informatie over het koor en de nieuwe cd is te vinden op de website www.crkvoices.nl.