Leeways en Potential Criminal zorgen voor feest in ‘t Ukien

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op zaterdag 10 december 2016 zullen Leeways en Potential Criminal ’t Ukien laten swingen. Na een heerlijk optreden van Leeways tijdens ’t Full Color Festival was de vraag van het publiek helder. Deze band willen we heel graag terug zien.

Tijdens het Full Color Festival 2016 heeft het Kamper publiek al kennis mogen maken met Leeways. Na alle positieve reacties was er nog maar één optie over, deze band moet in ’t Ukien komen.

Leeways
Vijf karakters, vijf meningen. Het lijkt een recept voor een ramp, maar in het geval van Leeways is het gevolg een kolkende mix van zonnige muziek en harde levenslessen. Noem het reggae met ballen, noem het uitbuikrock, noem het waarheidsfunk. Leeways richt zich op je heupen en je hersenen.
Leeways zingt over hun eigen ervaringen in de multiculturele samenleving. Over geweigerde verblijfsvergunningen van vrienden, leven aan de onderkant van maatschappij, het familiegevoel, reizen en hoe we allemaal kinderen van deze aarde zijn.
Met hun eigen geluid maken ze in iedereen wat los, voor de band maakt het niet uit wie er voor hen staat, het wordt sowieso een feestje.

Potential Criminal
De naam Potential Criminal is puur een prikkeling voor het brein en heeft voor de rest niets te maken met criminaliteit. De band zingt voornamelijk Engelstalig, maar hun Nederlandse moedertaal gooit diversiteit in het repertoire. Buiten het feit dat er veel wordplay en punchlines in te teksten zitten, wordt er ruimte gemaakt voor storytelling. Elke tekst omschrijft meningen en ervaringen, maar geven je de vrijheid van eigen interpretatie. Dit wordt muzikaal aangedikt door de rest van de band, bestaande uit een gitarist, bassist, pianist en vrouwelijke drummer.

Een avond vol levens lessen en goede muziek van Leeways en Potential Criminal, het kan op zaterdag 10 december vanaf 20:30 uur in ’t Ukien te Kampen. Tickets zijn in de voorverkoop voor 5 euro verkrijgbaar bij Blue Music, De Fantast en online via de website van ’t Ukien. Op de avond zelf kost een kaartje aan de deur € 7,50. Meer informatie: www.ukien.nl