Afbeelding

Kampen Boys Choir zingt in Bovenkerk

Cultuur

KAMPEN - Het Kampen Boys Choir gaat van 29 juli tot en met 5 augustus weer op reis naar Engeland. Dit keer gaat de reis naar het prestigieuze Westminster Abbey in Londen. Het koor zingt daar een week lang de dagelijkse Choral Evensong. Ter voorbereiding op deze reis zingt het koor vier keer een Choral Evensong. De eerste is op zaterdag 3 juni in de Bovenkerk.

Het koor zingt dan als introit ‘Ubi caritas’ van de Noorse componist Ola Gjeilo. Vervolgens zingt het koor Psalm 74 en het Magnificat en Nunc dimittis van Tertius Noble in B minor. Als Anthem klinkt ‘If ye shalt confess’ van Stanford. De Preces en Responses zijn in een zetting van Richard Ayleward. Zoals gebruikelijk krijgt iedereen de gelegenheid een tweetal mooie Hymns mee te zingen met koor en orgel als ondersteuning.

De koor- en samenzang wordt op het orgel begeleid door Sietze de Vries. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rintje te Wies. De Choral Evensong begint om 16.30 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Kerk open 16.00 uur. Ter dekking van de kosten wordt er een gift gevraagd bij de uitgang.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 3 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 9 uur geleden