Afbeelding

Tigerclub hervat jubileumseizoen met Arrow Classic Rock Band

· leestijd 2 minuten Horeca Kampen

(Door Christiaan Schutte)
KAMPEN - De Tigerclub hervat het seizoen en dat is alweer het twintigste seizoen voor het muzikale evenement georganiseerd door Robbie van der Weerd en Jac Ruiten.

Deze editie ontvangt de Tigerclub de Arrow Classic Rock band uit Noord Holland. Deze band bestaat uit twee leden van Full Circle. Het optreden begint zondag 24 november en begint om 16.00 uur in de Vier aan de IJsselkade. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij Goosen, de Bastaard en de Vier. In de voorverkoop kost een kaartje 10 euro en aan de zaal 12 euro.

Inmiddels blijkt ook de Tigerclub van de lange adem te zijn. Het geheim schuilt in een relatief eenvoudig concept waarbij de organisatie met al haar muzikale ervaring borg staat voor kwalitatief uitstekende bands. Ruiten: “In de loop der jaren hebben we wel geleerd dat goede coverbands met een allround repertoire het meest in de smaak vallen. Dus niet een coverband die alleen rocknummers, pop, blues of soul speelt, maar een formatie met ras-muzikanten die alle populaire genres beheersen.”

at Van der Weerd betreft, mag de liefhebber zeker ook 24 november in zijn agenda noteren. Dan treedt de Arrow Classic Rockband op. In die band zitten de oud-leden Wil Hietbrink (zang) en Ian Rijksen (drum) van Full Circle dat geldt als een van de beste coverbands. Van der Weerd: “Het zijn muzikanten die nummers spelen waar anderen zich liever niet aan wagen. Althans niet aan het begin van het optreden als de mensen in het publiek nog allemaal nuchter en scherp zijn”, merkt Van der Weerd met een kwinkslag op.

Op 28 december vindt het grote jubileumfeest plaats van de Tigerclub. Deze vindt dit jaar plaats op het podium van de Stadsgehoorzaal. Een bijzonder sfeervolle setting, waarbij het doek dichtgaat en iedereen het podium op mag. Met een lichtshow en de Kamper band The Casanova’s bestaande uit onder andere Bauke Bakker, Geert Leurink en Gertjan van der Weerd.

Het past in de traditie van de Tigerclub om zangers en muzikanten uit de eigen regio een podium te bieden. Dat wil zeggen als ze ook echt goed zijn. Ruiten: “Net als in voorgaande jaren zijn we er ook nu weer in geslaagd om die bands vast te leggen die we echt willen. Soms kan een band niet of past het niet binnen het budget, maar we zijn absoluut selectief.” Naast dat de coverbands op eigen wijze bekende klassiekers uit de jaren zestig en zeventig vertolken (afwisseling met recenter werk is toegestaan) moet het dansbare muziek zijn wat ze brengen. Het gaat om beleving en daarin slaagt de Tigerclub vaak cum laude. “We voorzien duidelijk in een behoefte. Misschien ook wel omdat er niet heel veel events zijn voor de wat oudere jeugd”, zegt Ruiten lachend.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar in de stadsgehoorzaal voor 14,50 en aan de deur voor 16,50 euro. Dit optreden begint om 21.00 uur.