interieur Buitenkerk
interieur Buitenkerk brandemann

Organist Aarnoud de Groen opent orgelserie in de Buitenkerk

Ingezonden Ingezonden

In de Kamper Buitenkerk worden dit najaar vier concerten georganiseerd. Het openingsconcert wordt op zaterdagavond 18 september verzorgd door Aarnoud de Groen (1971), organist van de Bethlehemkerk in den Haag.

Hij heeft afwisselend programma samengesteld waarin de klanken en mogelijkheden van het Hinsz-orgel uit 1754 optimaal tot hun recht komen. Naast werken van – hoe kan het ook anders – J.S. Bach, speelt hij een stuk van diens zoon C.P.E. Bach. Het concert bevat verder kleurrijke werken van Schütz, Bédard en Bret. Kortom, serieuze en ‘lichtere’ werken maken dit concert tot een echte luisterervaring!

Aarnoud de Groen studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag, waar Rienk Jiskoot en Ben van Oosten zijn leermeesters waren. In 1990 werd hij benoemd tot organist van het Vierdag-orgel in de Julianakerk te den Haag en toen die kerk sloot, verhuisde hij met het orgel mee naar de Bethlehemkerk van Den Haag. De Groen geeft concerten in binnen- en buitenland en is ook actief als docent en begeleider.

De toegang is vrij, wel is er een collecte bij de uitgang.

Plaats: Buitenkerk, Buiten Nieuwstraat 101, 8261 AT, Kampen

Tijd: 20.00 uur

Kosten: vrije toegang, collecte